Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη κάλυψε τα "ακάλυπτα" στη Βουλή


Πλήρης κάλυψη σε Νίμιτς

Ερωτήματα που έμειναν στον... "αέρα"



Αναπάντητα άφησε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τα καταιγιστικά ερωτήματα που έθεσαν χθες οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ουάσιγκτον στη διαμόρφωση της τελευταίας πρότασης Νίμιτς, όπως αποκαλύφθηκε από το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» πριν από δύο εβδομάδες.
Η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη ουσιαστικά προσέφερε κάλυψη στον ίδιο τον κ. Νίμιτς και αποσκοπούσε στο να διασώσει και την τελευταία πρότασή του, ενώ δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα για το αν απορρίπτει η ηγεσία του ΥΠΕΞ κάθε μορφή διπλής ονομασίας, αλλά και την προσπάθεια σιωπηρής κατοχύρωσης (με την ανοχή της Ελλάδας) «μακεδονικής εθνικότητας».

Η κ. Μπακογιάννη σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την αποκάλυψη του απόρρητου αμερικανικού τηλεγραφήματος έκανε λόγο για συνήθη διαδικασία της ενασχόλησης των πρεσβειών με διάφορα θέματα και χαρακτήρισε σχεδόν επιτυχία το ότι «ασχολούνται οι σύμμαχοι» με το ζήτημα!
Είναι επίσης ενδεικτικό ότι η υπουργός Εξωτερικών μόλις στη δεύτερη παράγραφο της ομιλίας της έσπευσε να δηλώσει πως η πρόταση Νίμιτς, αν και δεν είναι τελική, «λαμβάνει σοβαρά υπόψη της ορισμένες σημαντικές παραμέτρους της ελληνικής θέσης που παραμένει σταθερή: μια σύνθετη ονομασία με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων» (σ.σ.: ενώ είναι απολύτως σαφές ότι το εναντι όλων δεν έχει περιληφθεί σε ουδεμία πρόταση Νίμιτς) και σε άλλο σημείο της ομιλίας της απλώς αρκέσθηκε να δηλώσει ότι «ως έχει η πρόταση δεν είναι ικανοποιητική σε μία σειρά σημείων που είναι είτε απορριπτέα είτε προβληματικά είτε ασαφή.
Μόνο με τις απαραίτητες διευκρινίσεις και διορθώσεις το κείμενο αυτό μπορεί να αποτελέσει βάση για την επίτευξη λύσης».
Η κ. Μπακογιάννη πάντως επανέλαβε ότι με ανοικτά τα ζητήματα της καλής γειτονίας δεν νοείται ευρωατλαντική προοπτική για τα Σκόπια και καθώς εκκρεμεί η απάντηση της ελληνικής πλευράς στον κ. Νίμιτς τόνισε ότι η Ελλάδα «δεν βραδυπορεί, ούτε όμως βιάζεται».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]