Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κουρδικό κόμμα DTP προτείνει Τουρκο-Κουρδική ομοσπονδία!



Αρχίζει η αυτονομία των Κούρδων;


Βασιζόμενο στις διακηρύξεις του έγκλειστου Κούρδου ηγέτη του το κόμμα της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) δημοσιοποίησε ένα φυλλάδιο 64 σελίδων με τίτλο "Σχέδιο για την Δημοκρατική Αυτονομία (Democratic Autonomy Project) το οποίο ήταν γραμμένο στα Τουρκικά, Κουρδικά και Αγγλικά.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Τουρκία θα πρέπει να χωριστεί σε 20 με 25 περιοχές με κάθε περιοχή να έχει το δικαίωμα να υιοθετίσει τα δικά της σύμβολα και χρώματα καθώς και να απολαμβάνει διευρυμένης αυτονομίας.

Το φυλλάδιο αυτό έφτασε στους παραλήπτες του (βουλευτές, υπουργούς και πρεσβείες) ανήμερα της εθνικής εορτής της Τουρκικής Δημοκρατίας (29 Οκτωβρίου).
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές ήταν η πρώτη φορά που ένα τέτοιο φυλλαδιο διανεμήθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]