Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Zeitgeist (το πνεύμα των καιρών): θρησκεία, ιδεολογία, οικονομία


Θα δοκιμάσει σίγουρα την πίστη σας,

την ιδεολογία σας και τα νεύρα σας



Κατ΄αρχάς κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις. Η ταινία απευθύνεται καθαρά στο αμερικάνικο κοινό, στους Αμερικάνους χρήστες του διαδικτύου, γι αυτό και πολλά από αυτά που λέει εμάς θα μας φανούν ξένα ή περίεργα. Πάντως μια μικρή wikiπαιδική γνώση γύρω από φονταμενταλισμό, δημιουργισμό, αρχαίες θρησκείες, θεωρίες συνομωσίας γυρω από τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", ρεαλ πολιτικ και το σύγχρονο πιστωτικό σύστημα θα βοηθήσει σαν υπόβαθρο!
Πολλά από αυτά που έχει εντός τα έχω ξαναπετύχει, τόσο σε ιστορικές όσο και σε "ιστορικές" πηγές "συνομωσιολογίας". Οι ίδιοι οι παραγωγοί λένε πως θέλουν να δώσουν το έναυσμα για έρευνα και όχι να πάρουμε ότι λένε κατ' ανάγκη για αλήθεια.
Η δουλειά όμως που έχουν κάνει είναι εντυπωσιακή και αξίζει τον κόπο να το δει κανείς. Μπορεί να είναι κάπως μεγάλο σε διάρκεια (1:56) αλλά φεύγει μονορούφι και, πιστέψτε με αποδεικνύεται πολύ μικρό χρονικά σχετικά με τα θέματα που πραγματεύεται!
Η ουσία πίσω από την ταινία είναι οι απάτες που χρησιμοποιουνται από τους εξουσιαστές διαχρονικά. Τα μέρη της συνδέονται, όχι με παρανοϊκές σκέψεις γύρω από μυστικές εταιρείες, τους ΕΛ ή τους Νεφελίμ αλλά με την τάση των εξουσιαστών να ελέγχουν τη ζωή, οι οποίοι δεν είναι μυστικές αδελφότητες σε απομακρυσμένες ερήμους αλλά υπαρκτά πρόσωπα με δύναμη και πλούτο (εκκλησία, κυβερνήσεις, τράπεζες).
Η ταινία χωρίζεται σε τρία μέρη.
Το πρώτο μέρος επιχειρεί μια ανάλυση γύρω από ενα από τα αγαπημένα μου θέματα (θρησκείες, χριστιανισμός ειδικότερα) με επιχειρηματολογία (αν και αναγκαστικα μικρή σε χρονική έκταση. Για το θέμα έχουν γραφτεί βιβλιοθήκες ολόκληρες) .
Το δεύτερο μέρος καταπιάνεται με την προπαγάνδα την οποία δεχόμαστε από τα ΜΜΕ (ειδικά στην Αμερική, η οποία δείχνει και το δρόμο) με αφορμή/αιτία την επίθεση στους δίδυμους πύργους και τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας.
Το τρίτο μέρος περιγράφει την κυριαρχία των τραπεζιτικών καρτέλ επί της πολιτικής και συνδέεται άμεσα με το δεύτερο μέρος.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]