Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακόμη ένα μήνυμα αδιαλλαξίας από τον Γκρούεφσκι που περιορίζει τον Τσερβένκοφσκι στη Νέα Υόρκη


Ο Μιλόσοσκι θα συνοδεύει

τον Τσερβένκοφσκι στη Νέα Υόρκη



Τα Σκόπια εμμένουν στη θέση τους

και δεν πρόκειται να συζητήσουν



Λίγες ημέρες πριν από τις συνομιλίες στη Ν. Υόρκη ο Ν. Γκρούεφσκι με δηλώσεις του βάζει περιορισμούς στη διαπραγματευτική θέση του πρόεδρου Τσερβένκοφσκι.

«Δεν υπάρχει αλλαγή της θέσης της χώρας, σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις. Η θέση μας είναι σαφής και καλά γνωστή», δήλωσε την Κυριακή στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Με τον τρόπο αυτό εξήγησε και το λόγο για τον οποίο δεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας πριν την αναχώρηση του τελευταίου για τη Ν.Υόρκη, όπου θα συμμετέχει στις εργασίες της 63ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι ο κ. Τσερβένκοφσκι στις συνομιλίες που θα έχει τις προσεχείς ημέρες στη Ν.Υόρκη για την εκκρεμότητα της ονομασίας, θα έχει τη δυνατότητα να καταλήξει σε κάποια λύση και στη συνέχει να την παρουσιάσει στην κοινή γνώμη της χώρας.

«Η κυβέρνηση έχει οικοδομημένη θέση σχετικά με τι το θέλει από τις διαπραγματεύσεις αυτές, ανεξαρτήτως τι έχει να προτείνει κάποιος. Έχουμε οικοδομημένη θέση και οι παρατηρήσεις μας κινούνται στην κατεύθυνση προσαρμογής των προτάσεων, στη θέση μας», ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες αναθεωρημένες ιδέες του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι το τελευταίο διάστημα επέκρινε επανειλημμένα την κυβέρνηση του Ν.Γκρούεφσκι για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας. Από την πλευρά του ο κ. Γκρούεφσκι κάλεσε δημόσια τον κ. Τσερβένκοφσκι να γνωστοποιήσει αν έχει να προτείνει λύση στο θέμα της ονομασίας. Ο κ. Τσερβένκοφσκι ανταπάντησε ότι δεν είναι αυτός που προτείνει λύσεις στην εκκρεμότητα της ονομασίας, αλλά ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Ο κ. Γκρούεφσκι ακόμη, γνωστοποίησε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Ν.Υόρκη για να συνοδεύσει τον κ. Τσερβένκοφσκι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]