Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να περάσει τώρα η Ελλάδα στην αντεπίθεση

Στα Ηνωμένα Έθνη την προσεχή εβδομάδα οι φιλοσκοπιανοί κύκλοι της Ουάσινγκτον θα επιχειρήσουν να εκβιάσουν «λύση» κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους.

Στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα έχει βουλιάξει στη βαρειά εσωτερική του παθογένεια και θα αποτελεί έκπληξη αν βρει χρόνο να ασχοληθεί με τα εις βάρος μας τεκταινόμενα και να αντιδράσει - και πώς άραγε;- σ’ αυτά.

Ωστόσο τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και σε οριακό σημείο:

Ο επίσημος μεσολαβητής του ΟΗΕ εκτός από την παροιμιώδη αναποτελεσματικότητά του πέταξε πια το προσωπείο και απεκάλυψε τον αληθινό εαυτό του. Ταυτίσθηκε και προωθεί τις παρανοϊκές αξιώσεις του Γκρουέφσκυ.

Θεσμικά πας διαμεσολαβητής οφείλει να είναι (και να φαίνεται) υπεράνω πάσης υποψίας. Αμερόληπτος, αδιάβλητος, αντικειμενικός, τίμιος.

Ο κ. Νίμιτς δεν είναι τίποτε από όλα αυτά. Άρα είναι αναξιόπιστος. Οι οψιγενείς «ιδέες» του να διευρύνει «αυτογνωμόνως» το αντικείμενό του (διευθέτηση αποκλειστικά και μόνο της ονομασίας) συνιστά προφανή παραβίαση της απόφασης 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η πραξικοπηματική εκ μέρους του ενσωμάτωση ζητημάτων εθνότητας, ταυτότητας, μειονότητας, που η Ελλάς έχει ανέκαθεν αποκρούσει μετά βδελυγμίας υποχρεώνει την Ελλάδα σε αντεπίθεση.

Οι ΗΠΑ επί χρόνια συντηρούν και ανασύρουν ευκαίρως – ακαίρως αναλόγως της συγκυρίας, από την κατάψυξη κατασκευασμένα μειονοτικά ζητήματα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την εβδομάδα ενεφανίσθη αυτόκλητη η φερόμενη ως «ανεξάρτητη εμπειρογνώμων του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων» η αμερικανίδα Μακ Ντάγκαλ. Πήγε εκτός της Θράκης και στην Φλώρινα συνοδευόμενη εκεί από 2 σκοπιανά κανάλια. Στη Φλώρινα διέθεσε 6 ώρες στην ομάδα των πρακτόρων και 30́ μόλις λεπτά στους εκπροσώπους της πόλης.

Δεν είναι άσχετο με την συστηματική άσκηση πιέσεων το κρούσμα της Χιλής που λόγω της …γελαστής εξωτερικής μας πολιτικής ονόμασε προχθές τα Σκόπια « Μακεδονία».

Στη Ν. Υόρκη θα επιχειρηθεί από πλευράς απερχόμενου Μπούς που αφού απέτυχε σε όλα τα πεδία εξωτερικής αλλά φευ και εσωτερικής πολιτικής, να εγγράψει μία νίκη, στο σκοπιανό. Αυτή τη χαρά δεν θα πρέπει να του τη δώσουμε. Δεν την αξίζει!

Τα γεγονότα είναι κραυγαλέα. Επιβάλλουν άμεση και δραστική παρέμβαση.

Με εύσχημο (ή άσχημο -λίγη σημασία έχει) τρόπο

α. Να διακοπούν οι συνομιλίες μέχρι να ξεκουμπισθεί ο Μπούς και η παρέα του.

β.Να ζητηθεί για τους λόγους που εξετέθησαν η αντικατάσταση του Νίμιτς.

γ.Οι συνομιλίες να ξαναρχίσουν μετά τον Ιανουάριο από μηδενική βάση, δηλαδή σε απλά ελληνικά: Τα Σκόπια να πάρουν όποιο όνομα θέλουν εκτός απ’ το Μακεδονία. Όλα τα ονόματα δικά τους εκτός απ’ το δικό μας.

δ. Να κινηθεί Αθήνα και Ομογένεια σε δέσμευση των δύο υποψηφίων Προέδρων να ανακαλέσουν το όνομα Μακεδονία που έδωσε ο απερχόμενος Μπούς στα Σκόπια και να υιοθετήσουν τις ελληνικές θέσεις αλλοιώς καμία ελληνοαμερικανική ψήφος σε κείνον που δεν θα ανταποκριθεί σ’ αυτό το αίτημα.

Αν ξεσηκωθούμε θα κερδίσουμε το στοίχημα.

Του Στέλιου Παπαθεμελή
Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Από GreekAlert


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]