Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποια η σημασία της Μακεδονίας για την Ευρώπη και την Ελλάδα;



Γιατί κόπτονται Ευρωπαίοι και Αμερικανοί για το όνομα Μακεδονία; Γιατί δεν αντιδρούν, ως είθισται, στην αλυτρωτική προπαγάνδα της ΠΓΔΜ; Γιατί επιμένουν να υποστηρίζουν τους Σκοπιανούς, γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη στην Ελλάδα;

Το σημείο αναφοράς, αυτό που υποτίθεται πως χαρακτήριζε την αγγλοαμερικανική ιμπεριαλιστική κυριαρχία πάντα, ήταν, η προάσπιση του πολιτισμού, της δικαιοσύνης, και της ελευθερίας των λαών. Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της, υποτίθεται ότι υπερασπιζόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ότι αγωνιζόταν για την προστασία του ελεύθερου κόσμου. Ήταν έτσι μια «βελούδινη» κυριαρχία, που εφαρμόστηκε όχι με σφαγές αμάχων, ούτε με επεκτατικές προθέσεις, αλλά με το ιδεολογικό κίνητρο του «εκπολιτισμού», και βασιζόμενη στις αρχές του «δικαίου». Αυτό ήταν το «λάβαρο» που την καθιέρωσε στις συνειδήσεις του κόσμου, ανεξάρτητα από το πραγματικό παρασκήνιο.

Αν απογυμνωθεί τώρα ο Δυτικός Συνασπισμός από αυτόν τον ιδεολογικό μανδύα, τότε χάνει αυτόματα την δύναμή του, που είναι η υποστήριξη του «πολιτισμένου κόσμου». Χάνει δηλαδή .........τον πυρήνα του και εκτροχιάζεται. Εμφανίζεται τότε ως ένα άγριο αρπαχτικό θηρίο, όπως είναι στην πραγματικότητα, πράγμα το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκρύψει. Αν χάσει την υποστήριξη του κόσμου, τότε θα αποδυναμωθεί και θα εκθρονιστεί από την κυρίαρχη θέση του.

Πως κατάφερε όμως να οικειοποιηθεί τον ρόλο του «προστάτη των λαών»; Αυτό έγινε αρχικά με την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας -Βασιλεία «ελέω Θεού» ή «πολιτική έκφραση της Βασιλείας του Θεού»- και έχοντας ως παρασκηνιακούς ενορχηστρωτές επιδέξιους Εβραίους προπαγανδιστές, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν τελικά αυτήν την εξελισσόμενη δύναμη, υπό τον έλεγχό τους (βλέπε: "Η αλήθεια στα χαρακώματα…").

Η συνέχεια εδώ

Alkimos Archive

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]