Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Προσπαθούν να κλέψουν το όνομα, αλλά και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων!!!


Δεν λαδώδονται πια από Έλληνες
!

Υπό... διωγμόν βρίσκονται πλέον και οι ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια, λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων Ελλάδας- FΥRΟΜ και της εθνικιστικής γραμμής του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ως αποτέλεσμα αυτού οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν πάψει πλέον να στρέφονται για νέες επενδύσεις στη γείτονα, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται εκεί εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης. Διπλωματικές και οικονομικές πηγές μάλιστα προβλέπουν ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα περί τα τέλη του φθινοπώρου ή τον Δεκέμβριο, όταν η Ε.Ε. θα οριστικοποιήσει το ότι δεν θα δώσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη FΥRΟΜ- και η σκοπιανή κυβέρνηση, ασχέτως των αιτίων, θα σπεύσει να κατηγορήσει την Αθήνα.
Τότε οι σκέψεις κάποιων επιχειρηματιών για αποχώρηση μπορεί να υλοποιηθούν, ενώ ενδέχεται διώξεις να υποστούν και Ευρωπαίοι- πέραν των Ελλήνωνακόμη κι αν αυτό θα έχει μεγαλύτερο κόστος για τη σκοπιανή οικονομία. Όπως εξηγεί κορυφαίος οικονομικός παράγοντας που δραστηριοποιείται στα Σκόπια, τα εθνικιστικά κι επιθετικά έναντι της Ελλάδας κηρύγματα της πολιτικής ηγεσίας «δηλητηριάζουν ολόκληρη την κοινωνία, είτε πρόκειται για τους νέους είτε για τους δημοσίους υπαλλήλους». Άμεση συνέπεια είναι να πολλαπλασιάζονται τα προσκόμματα αλλά και οι διακρίσεις για τους Έλληνες επιχειρηματίες στα τελωνεία, στη γραφειοκρατία, στις αδειοδοτήσεις και σε κάθε συναλλαγή τους με το κράτος.
Άλλος επιχειρηματίας λέει κυνικά: «Φτάσαμε στο σημείο να μη “λαδώνονται”! Αυτή είναι η χειρότερη μορφή διακρατικής κρίσης- σημαίνει ότι η εχθρότητα έχει ξεπεράσει τα διαχειρίσιμα επίπεδα».

Ποινή λουκέτου

Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, χρειάστηκε μια σειρά παρεμβάσεων υψηλοτάτου επιπέδου για να γλιτώσει το σούπερ μάρκετ Βερόπουλος πρόστιμο και ποινή λουκέτου 15 ημερών για ασήμαντη παράβαση- πώληση αλκοολούχων ποτών μισή ώρα μετά το επιτρεπόμενο.
Η εταιρεία Δομοτεχνική μειοδότησε σε διαγωνισμό, αλλά οι σκοπιανές αρχές έσπευσαν αμέσως να ακυρώσουν τον διαγωνισμό... Οι οικονομικοί παράγοντες σπεύδουν να δηλώσουν ότι το 80% των επενδύσεων είναι κυρίως από μεγάλες ΔΕΚΟ- ΕΛ.ΠΕ., Εθνική Τράπεζα κ.λπ. - που δύσκολα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Ωστόσο, διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι αυτό αφορά ποσοστό τζίρου- διότι αριθμητικά οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν το 70% κι αυτές έχουν καθημερινά οξυμμένα προβλήματα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]