Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία προσπαθεί να ηρεμήσει τους γείτονές της - Μήνυμα συμφιλίωσης του Αμπντουλάχ Γκιούλ προς την Αρμενία

Με φόντο τον Καύκασο


Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ εξετάζει το ενδεχόμενο
να μεταβεί στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν

Μήνυμα συμφιλίωσης προς τη γειτονική Αρμενία, απηύθυνε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, δηλώνοντας πως η Τουρκία «δεν είναι εχθρός καμιάς χώρας στην περιοχή».

Η σύγκρουση ανάμεσα στην Γεωργία και την Ρωσία έδειξε την ανάγκη να ληφθούν «μέτρα για την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων της περιοχής ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον αστάθεια» τόνισε ο Γκιούλ, ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, για τον αγώνα των εθνικών ομάδων των δύο χωρών στα πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010 τον Σεπτέμβριο.

«Κατανοούμε όλα τα προβλήματα. Δεν είμαστε εχθροί κανενός στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο Γκιούλ, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του να διοργανωθεί φόρουμ για την σταθερότητα στον Καύκασο.

Η Αγκυρα δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με την Αρμενία από το 1991 όταν η πρώην σοβιετική δημοκρατία κήρυξε την ανεξαρτησία της, εξαιτίας των προσπαθειών του Ερεβάν να χαρακτηριστεί ως γενοκτονία η σφαγή εκατομμυρίων Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]