Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπερβολικά δυνατή και άγνωστη η δύναμη πυρός του Ρωσικού στρατού

Κατεστραμμένο τανκ του στρατού

της Γεωργίας στην πρωτεύουσα

της Νότιας Οσετίας, Τσχινβάλι


Η παραπάνω φωτογραφία καταμαρτυρά ένα πολύ σημαντικό γεγονός που δεν έχει μέχρι στιγμής σημανθεί σχεδόν από κανένα ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Η δύναμη πυρός που χτύπησε το συγκεκριμένο τεθωρακισμένο άρμα μάχης ήταν υπερβολικά ισχυρή ώστε να διαλύσει στην κυριολεξία ένα στρατιωτικό όχημα ειδικά κατασκευασμένο και με ιδιαίτερες αντοχές σε βολές που πραγματοποιούνται εναντίον του.
Εύκολα ο οποιοσδήποτε μπορεί να διακρίνει πως στην κυριολεξία διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη βαλλόμενο στα ιδιαίτερα "δυνατά" του σημεία και εξευτελίζοντας στην κυριολεξία κάθε αμυντικό μηχανισμό.
Τι όπλα λοιπόν διαθέτει ο Ρωσικός στρατός, τα οποία μπορούν τόσο άνετα να συνθλίβουν τα αντίπαλα στρατιωτικά οπλικά συστήματα;
Η φωτογραφία είναι απλά μία περίπτωση από τις δεκάδες που εμφανίστηκαν στα διεθνή ΜΜΕ και που σε όλες το αποτέλεσμα είναι ίδιο: ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ της αντίπαλης άμυνας!!!
Αν και το συγκεκριμένο άρμα δείχνει να μην είναι τελευταίας τεχνολογίας (όπως τα περισσότερα άρματα του Γεωργιανού στρατού) δείχνει να αποτέλεσε έναν εύκολο στόχο ρουτίνας για το αντιαρματικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την καταστροφή του.
Ίσως οι στρατιωτικοί των χωρών της Δύσης (ΗΠΑ) θα έπρεπε να συμβουλευτούν ειδικούς, αλλά και τις υπηρεσίες πληροφοριών τους, σχετικά με τα επιτεύγματα των Ρώσων και την ανάπτυξη που έχουν πλέον στα οπλικά τους συστήματα. Η συμβουλή των στρατιωτικών ίσως να αποτελέσει εκείνο το ευαίσθητο σημείο που θα οδηγήσει τους πολιτικούς και τους αρχηγούς των κρατών της δύσης να πάρουν "σοφές" αποφάσεις και να αποφύγουν μία μετωπική "συνάντηση" με τη Ρωσία που δείχνει πως δεν κοιμάται πλέον και πως δεν είναι διατεθειμένη να παίξει τα παιχνίδια διαπλοκής που είναι η συνήθης ενασχόληση των δυτικών...
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]