Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ και Τουρκίας - Απαγόρευσαν στα αμερικανικά πλοία που πήγαιναν στην Γεωργία να περάσουν από τον Βόσπορο!


ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου κ. Μπους, ο οποίος υποσχέθηκε στους Γεωργιανούς ανθρωπιστική βοήθεια που θα έφτανε στη Γεωργία με αμερικανικά πολεμικά πλοία, δύο αμερικανικά πλοία, το USNS Comfort και το USNS Mercy, που είναι πλωτά νοσοκομεία και όχι μόνο, ξεκίνησαν για τη Γεωργία. Για να φτάσουν στη Γεωργία, έπρεπε να περάσουν από τα στενά του Βοσπόρου, που ελέγχει η Τουρκία. Σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ του 1936, όποιο κράτος θέλει να περάσει πολεμικά πλοία από τα στενά, πρέπει να ενημερώνει και να παίρνει άδεια από την Τουρκία πρώτα.
Οι Αμερικανοί δεν ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα η Τουρκία να απαγορεύσει τη διέλευση των αμερικανικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.
Βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι έτσι επιβεβαιώνεται η είδηση ύμφωνα με την οποία ο Πούτιν προειδοποίησε τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν να μην επιτρέψει να περάσουν νατοϊκά στρατεύματα από την Τουρκία.

Είναι απορίας άξιο για το πώς οι Αμερικανοί στέλνουν τα δύο μεγαλύτερα, μήκους 300 μέτρων, πλωτά νοσοκομεία τους σε ένα μέρος που δεν υπάρχουν τραυματίες.
Για αυτούς που γνωρίζουν κάτι παραπάνω, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, αφού τα δύο αυτά πλοία μπορούν να μεταφέρουν ελικόπτερα, πολεμοφόδια και χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, πάντα με την κάλυψη του ερυθρού σταυρού που είναι ζωγραφισμένος επάνω τους.
Στον Πούτιν... πουτινιές όμως δεν περνάνε!!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]