Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζει να σολάρει φαλτσάροντας ο Edward P. Joseph με το γνωστό ανθελληνικό "βιολί... βιολάκι"



"Ευκαιρία βρήκε ο γνωστός

Edward P. Joseph να συνεχίσει

το «πληρωμένο» παραλήρημα του


Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες(11/8) στην εφημερίδα «International Herald Tribune» αφού επισημαίνει ότι η αντίδραση της Ουάσιγκτον (σχετικά με τα γεγονότα στην Γεωργία) έναντι των Ρώσων είναι –πέραν των δηλώσεων- ανύπαρκτη, προτείνει την... ανάγκη άμεσης πρόσκλησης της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.
Αυτό θεωρεί ότι είναι η λύση για να δοθεί ένα … «μήνυμα αποφασιστικότητας στη Μόσχα».
Μάλιστα προτρέπει την Ουάσιγκτον να … «δραστηριοποιηθεί γρήγορα» !!!!
Στην συνέχεια αφού αναφέρει ότι «… η Ελλάδα, παράλληλα με την αντίθεσή της στην ονομασία της “Μακεδονίας”, αναθέρμανε τις σχέσεις της με τη Μόσχα και Έλληνες παρατηρητές θεωρούν ότι οι σχέσεις ενθάρρυναν την Αθήνα στη διαμόρφωση αυτής της σκληρής γραμμής» προτείνει …έμμεσα …τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρει το ΝΑΤΟ να πείσει την Ελλάδα ότι η …. «αλληλεγγύη» (sic) είναι σημαντικότερη από το όνομα του γείτονα.
Συγκεκριμένα κάνει αναφορά στην μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Κώστα Καραμανλή, που μόνο ως μήνυμα προς κάποιον(ους) από τους 152 βουλευτές μπορούμε να το εκλάβουμε, αλλά «κουνάει και το δάκτυλο» με νόημα προς την αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «η αντιπολίτευση θα μπορούσε να κατανοήσει ότι η συνολική κατάσταση έχει ….μεταβληθεί. Μάλιστα υπάρχει τρόπος που θα μπορούσαν να σώσουν τα προσχήματα και αυτός είναι, βάσει της συμφωνίας του 1995, η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή της ονομασία FYROM ».
Μάλιστα ο εν λόγω κύριος προτείνει και ένα … «δωράκι» προς την Ελλάδα επισημαίνοντας ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν επίσης να ζητήσουν από την Τουρκία να σταματήσει την… «stick-in-the-eye» προσέγγιση προς την Ελλάδα για το όνομα (Για την ενόχληση της Ελλάδας, η Τουρκία επιμένει να χρησιμοποιεί έναν αστερίσκο για όλα τα έγγραφα του ΝΑΤΟ ανακοινώνοντας ότι αναγνωρίζει το συνταγματικό όνομα Μακεδονία)».
Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άρθρο μοιράστηκε προχθές το πρωί στους πολιτικούς συντάκτες από το γραφείο Τύπου της... αμερικανικής κυβέρνησης (όπως λέμε…Daniel Fried).
Βλέπετε ότι προ του αδιεξόδου που έχουν βρεθεί κάποιοι από την απερχόμενη κυβέρνηση Bush, καταβάλουν προσπάθειες μέσω του ντόμινο των επιπτώσεων του Καυκάσου να πετύχουν αυτό που δεν μπόρεσαν στο Βουκουρέστι.
Δεν έχουν κατανοήσει ότι δεν είμαστε στο 1993 του … «επίτιμου», ούτε στο 1996 των Ιμίων.
Στο μόνο σημείο από το άρθρο στο οποίο πρέπει να σταθούμε με ιδιαίτερη προσοχή , είναι σε αυτό που αναφέρεται στο…. εσωτερικό της χώρας μας και στα μηνύματα του.Τι θέλει να πει ο… ποιητής Edward P. Joseph ;"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]