Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της - Φεύγουν στο εξωτερικό εξειδικευμένοι επιστήμονες

«Εισάγουμε ανειδίκευτους και εξάγουμε εργαζόμενους υψηλής επαγγελματικής εξειδίκευσης», δηλώνει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ καθηγητής Σ. Ρομπόλης

Η ελληνική αγορά εργασίας «απορροφά» τους ανειδίκευτους, αλλά «διώχνει» εκτός συνόρων - στο εξωτερικό - όσους έχουν υψηλή επιστημονική και επαγγελματική εξειδίκευση.
Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις για τις τάσεις της μετανάστευσης εργαζομένων από και προς την Ελλάδα που περιλαμβάνει αδημοσίευτη μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ελλήνων εμπειρογνωμόνων οι οποίες, ήδη, έχουν σταλεί στον ΟΟΣΑ (στο Παρατηρητήριο αναφοράς για τη μετανάστευση, γνωστό ως SOPEMI) την περίοδο 1998 - 2007 συνολικά 550.000 Ελληνες (δηλ. το 1% του ενεργού ελληνικού πληθυσμού) μετανάστευσαν στο εξωτερικό προκειμένου να απασχοληθούν σε εργασίες υψηλής επαγγελματικής εξειδίκευσης. Και αυτό «λόγω του μέσου και του καθυστερημένου, τεχνολογικά, επιπέδου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της αδυναμίας απορρόφησής τους από την εγχώρια αγορά εργασίας».
Εισαγωγή ανειδίκευτων«Εισάγουμε ανειδίκευτους και εξάγουμε εργαζόμενους με υψηλά επαγγελματικά προσόντα και εξειδίκευση» τονίζει στην «Η» ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ καθηγητής Σ. Ρομπόλης υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες -προορισμοί των Ελλήνων- μεταναστών υψηλής επαγγελματικής εξειδίκευσης είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και κράτη της Β. Ευρώπης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]