Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Σπάρτη σώζεται… τους Πολίτας πειθαρχικούς όντας…


«Λέγοντος τινός ότι η Σπάρτη σώζεται δια τους βασιλείς αρχικούς όντας, ουκ έφη «αλλά δια τους πολίτας πειθαρχικούς όντας»
Πλουτάρχου Λακωνικά αποφθέγματα, Θεόπομπος, σελίς 221, τμήμα Α' γραμμή 6.

''Σε κάποιον που έλεγε ότι η Σπάρτη σώζεται επειδή οι Βασιλιάδες της γνωρίζουν να άρχουν, ο Θεόπομπος απήντησε. «Όχι γι αυτό, αλλά διότι οι πολίτες της γνωρίζουν να πειθαρχούν»''

Η επίθεση στην Δικαιοσύνη είναι
ανούσια, άστοχη και απρόσφορη

Παρακολουθώ την γραμμοφωνική επίθεση κατά της Δικαιοσύνης με πρόσχημα, ότι η Κυβέρνηση ψήφισε αυξήσεις της τάξεως του 80% στους δικαστικούς ενώ ταυτοχρόνως με ειδική αναφορά έχει διευκρινίσει ότι «.. οι μισθολογικές αυξήσεις στους δικαστικούς δεν συμπαρασύρουν και τους μισθούς των βουλευτών».
Βέβαια δεν «κομίζει γλαύκας ες Αθήνας» όστις κυμβάλοις αλαλάζων επαναλαμβάνει ό,τι κατά κόρον νυχθημερόν συζητάμε μεταξύ μας. Ό,τι μας λένε στα κουρεία οι μπαρμπέρηδες. Ό,τι απαντάμε στους ταξι-φιλοσόφους των Αθηνών. Ό,τι διαβάζουμε Στις ελεύθερες σελίδες του διαδικτύου, δηλαδή ότι:
Ουδείς στην Βαλακνοταλιμπανία μας αρνείται ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι διεφθαρμένο , ανίκανο και αργά ή γρήγορα οι αποτυχημένοι κληρονομικοί άρχοντες θα απομακρυνθούν… Όμως, με την Ψήφο του Ελληνικού λαού. Όχι με τις μολότοφ, όχι με τους εμπρησμούς, όχι με την επίθεση στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.
Περισσότερο δε, έχει καταστεί συνειδήσις ότι:
Η κρίση που βιώνει η Ελληνική κοινωνία είναι γενικευμένη. Είναι κρίση Εθνική, Κρίση Πολιτικής εξουσίας η οποία μονοπωλείται από λίγες οικογενειακές δυναστείες και ασήμαντους κληρονόμους ονομάτων. Κρίση Οικονομική που δημιουργείται από την κακή διαχείριση, την κατασπατάληση υλικών και ανθρώπινων πόρων, Τέλος στην κρίση Πολιτιστικών αξιών, της θρησκείας, της ηθικής της λογοτεχνίας της τέχνης. Και το χειρότερο. Η σημερινή ανυπαρξία ηγετικής μορφής, επιτείνει την καταστροφή. Αυτά είναι ηλίου φαεινότερα...
Όμως επιτέλους. Αυτή η λειψανδρία ηγεσίας, το τέλμα μιας άτολμης κυβερνήσεως και μιας δειλής αντιπολιτεύσεως, κομμάτων θεατρίνων, δεν έχουν σχέση με τον μισθό του Πρωτοδίκη, που έπαιρνε 1155 €, αν αυτό μπορούμε να το θεωρήσουμε μισθό δικαστικού, ενώ π.χ ο θυρωρός σ' ένα Υπουργείο, ο οδηγός ενός Λεωφορείου, ένας λιμενεργάτης ή ακόμη κι ένας κουρέας κερδίζει περισσότερα. Αν αυτό δεν μας προβληματίζει., τούτο συμβαίνει, επειδή αρκετοί από μας συμπεριφέρονται ως εάν έχουν προσβληθεί από την «επιλεκτικίτιδα».
Παρένθεσις: (Άσχετο με την ουσία του θέματος, σχετικό όμως με την «επιλεκτικίτιδα». Να π.χ τι σημαίνει «επιλεκτικιτίδειος» βλάβη. Ενώ η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαιώνει την χρήση βομβών διασποράς από τους Ρώσους' «απελευθερωτάς'', εναντίον δυο Γεωργιανών πόλεων (Ροιζι και Γκορι, http://www.skai.gr/master_story.php?id=90995) ουδείς «συμπονετικός» ειρηνόφιλος, πονετικιά ψυχούλα, συγκινείται. Αυτό ειναι «επιλεκτικίτιδα») Κλείνει η παρένθεσις.
Έτσι ενώ ταρασσόμεθα και υψώνουμε σημαία την αύξηση των μισθών των δικαστικών, δεν μας απασχολεί εξ ίσου ή καθόλου, ο εκ πολιτικής ρουσφετολογικής καρκινογενέσεως, ΠΡΙΑΠΙΣΜΟΣ του κράτους. Κράτους καψιμί, κράτους μπακάλη, κράτους μαριονέτα, κράτους Ολυμπιακή, κράτους ΟΣΕ, κράτους ΟΛπ, κράτους ΔΕΗ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ενός κράτους τηλεφωνητή που δεν απαντά ποτέ και κανείς ή το ακουστικό βουίζει συνέχεια, κράτους ημετέρων ένθεν εντεύθεν, κράτους φορομπήχτη, κράτους που μισεί την ιδιοκτησία και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ενός κράτους που 30 και χρόνια τώρα έχει υποθηκεύσει στις τράπεζες όλες τις γενεές που έρχονται γαι να παραμείνει ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!, ενώ εμείς εξακολουθούμε να δανειζόμεθα κάθε μέρα εκατομμύρια ευρώ για να γεμίσουμε το Πιθάρι των Δαναΐδων-ΔΕΚΟ!! Κι εμείς βλεεεεεεεεεεεεπουμε...
Βέβαια ο Ελληνικός Λαός είναι ώριμος και έχει συνειδητοποιήσει, γνωρίζει τι θέλει, αλλά και τι δεν θέλει :
Δεν θέλει απλώς καλύτερο μοίρασμα της τούρτας. Θέλει μια άλλη τούρτα.
Δεν θέλει άλλη μιζέρια, ισοπέδωση, λαϊκισμό. Θέλει «κοινωνικοποίηση» της φαντασίας. Ανέγερση.
Γνωρίζει κατανοεί, ότι συνολική και ξαφνική ικανοποίηση χωρίς πρόγραμμα και μεθοδική εργασία δεν υπάρχει. (Κοιτάξτε την Γερμανία μετά από δυο παγκόσμιους πολέμους!!) Εκεί δεν τους φταίει ούτε η κοινωνία ούτε οι μισθοί των δικαστικών...
Έχουν αντιληφθεί οι Έλληνες ότι:
Επανάσταση δεν σημαίνει αποσύνθεση χωρίς λύση. Ούτε η απο-ερείπωσις των ερειπίων ούτε η τάξις των μηδενικών και του μηδενισμού... Οι διακηρύξεις και οι ψεύτικες επαγγελίες...
Επανάσταση είναι μια διάλυση με ΛΥΣΗ. Μια σύνθεση ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΝΟΜΙΜΗ, συγκρουόμενων δυνάμεων, που καμιά από μόνη της δεν κατέχει την Απόλυτη Αλήθεια.
Όμως για όλα αυτά χρειάζονται και τα ΔΥΟ.
Ηγέτιδα τάξις , ηγέτες με όραμα θέληση φιλοπατρία, τιμιότητα, σωφροσύνη .
Ταυτόχρονα όμως και λαός εργατικός πείσμων, θεληματικός, πειθαρχημένος. Ακόμη περισσότερο πειθαρχημένος τώρα που η παντελής ανυπαρξία ηγετικού κορμού, η πληθώρα ανίκανων συγγενών και φίλων των αποστεωμένων δυναστειών καθιστούν την απελπισία μας εφιαλτική. Όταν έχουμε το νυστέρι αλλά δεν έχουμε τον Χειρουργό!!!
ΙΑΣΩΝ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]