Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι απαντούν στον Γκρούεφσκι το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΝ και ο Ψωμιάδης


Αν. Λοβέρδος:


Ο πρωθυπουργός της FYROM


εκτελεί εντολές αποσταθεροποίησης


Για ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Ελλάδας, περί δήθεν παραβίασης δικαιωμάτων υπαρκτών ή ανύπαρκτων μειονοτήτων, έκανε λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την προκλητική ενέργεια του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρούεφσκι, που έθεσε επισήμως θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας.
«Σήμερα, ο πρωθυπουργός της FYROM μιλά για δήθεν μειονότητα, εκτελώντας εντολές αποσταθεροποίησης. Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει και θα απαντήσει ως δικαιοκρατική χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι άλλωστε σε όλους τους λαούς γνωστό ότι ο αγώνας για την εθνική κυριαρχία έχει κόστος», παρατήρησε ο κ. Λοβέρδος και σημείωσε ότι το μοναδικό υπαρκτό πρόβλημα μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ είναι το ζήτημα του ονόματος.
«Κάθε προσπάθεια εκτροπής από τον στόχο επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος, αποτελεί για την Ελλάδα ανεπιθύμητη εξέλιξη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η χώρα μας, με όπλο την συνεννόηση των πολιτικών της δυνάμεων και τη συμφωνία πάνω στην εθνική κόκκινη γραμμή, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», τόνισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε:
«Αν τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες από την πλευρά της FYROM, αποτελούν ένδειξη της στάσης που η χώρα αυτή θα κρατήσει στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της Ε.Ε., τότε πρέπει να γίνει γνωστό, τόσο στη FYROM, όσο και στους προστάτες της, ότι ευρωατλαντική προοπτική για τη χώρα αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει».


Η απάντηση του Καρατζαφέρη


Με μία παροιμία απάντησε στη νέα πρόκληση των Σκοπίων ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης:
«Στους γείτονες Σκοπιανούς θέλω να θυμίσω μία παροιμία: Να μη πολυτρίβονται στη γκλίτσα του τσοπάνη, γιατί καμιά φορά αντιδρά περίεργα ο τσοπάνης!»

Ο ΣΥΝ για την επιστολή Γκρούεφσκι

Ενέργειες, όπως η σημερινή επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, επιβαρύνουν το κλίμα, λειτουργούν στην παρούσα φάση αρνητικά και δεν συνεισφέρουν στην επιδίωξη της αναζήτησης λύσης, επισήμανε ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ με ευθύνη για την Εξωτερική Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις.
Σύμφωνα με το στέλεχεος του ΣΥΝ, «αυτό που απαιτείται για να αντιμετωπιστεί η διαφορά της χώρας μας με την ΠΓΔΜ, ως προς την ονομασία της γειτονικής χώρας, είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ώστε να οδηγηθούμε το ταχύτερο δυνατόν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία οφείλει να είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».

Π. Ψωμιάδης: Να διακοπούν οι συνομιλίες

Την άμεση διακοπή των συνομιλιών για το πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την προκλητική επιστολή Γκρούεφσκι.
«Απέναντι στα επικίνδυνα, όπως λέει και ο Παναγιώτατος Άνθιμος, σκοπιανά αλυτρωτικά μπουμπούκια, μία είναι η λύση: να σταματήσουν σήμερα κιόλας οι συνομιλίες κ. Καραμανλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]