Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Δεκάδες άτομα κατηγορούνται για πιθανή συμμετοχή και υποκίνηση σε πραξικόπημα


Τούρκος εισαγγελέας δήλωσε ότι άσκησε

δεκάδες διώξεις εναντίον ομάδας

που σκόπευε να πραγματοποιήσει

πραξικόπημα στη χώρα



Ο επικεφαλής εισαγγελέας Αϊκούτ Σενγκίζ Ενγκίν υπέβαλε το φάκελο των διώξεων σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, μετά από έρευνες μηνών σχετικά με τις υποψίες υποκίνησης πραξικοπήματος που έχουν τροφοδοτήσει πολλές εντάσεις στην Τουρκία.

«Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει εγκλήματα όπως η σύσταση ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας και η προσπάθεια απομάκρυνσης της κυβέρνησης από την εξουσία με τη βία», δήλωσε ο Ενγκίν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Το κείμενο κατονομάζει 86 άτομα, εκ των οποίων τα 48 βρίσκονται υπό επιτήρηση. Στα ονόματα περιλαμβάνεται ο επικεφαλής μικρού εθνικιστικού κόμματος, ο εκδότης εφημερίδας ακροδεξιών θέσεων και απόστρατοι αξιωματικοί.

Στόχος είναι η σκιώδης υπέρ-εθνικιστική ομάδα Εργκένεκον, που απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης για πρώτη φορά πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν βρέθηκαν εκρηκτικά σε έφοδο της αστυνομίας σε ένα σπίτι στην Κωνσταντινούπολη.

Την περασμένη εβδομάδα προκλήθηκε ιδιαίτερη αναταραχή όταν δύο απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι προστέθηκαν στη λίστα αυτών που κατηγορούνται για εμπλοκή στο σενάριο πραξικοπήματος. Για τους συγκεκριμένους υπόπτους θα συσταθεί ξεχωριστό κατηγορητήριο.

Όπως είναι φυσικό, η υπόθεση έχει επηρεάσει τις οικονομικές αγορές της χώρας, που ταλαιπωρούνται ήδη από την υπόθεση πιθανής θέσης εκτός νόμου του κυβερνώντος κόμματος, AKP.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]