Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέμα μειονοτήτων θέτουν επισήμως τα Σκόπια με επιστολή του Γκρούεφσκι στον Καραμανλή


Ρουσόπουλος: "Επαναλαμβάνουν

τις γνωστές απαράδεκτες δηλώσεις"


Θέμα μειονοτήτων θέτουν επισήμως τα Σκόπια, μέσω προκλητικής επιστολής του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφκσι στον κ. Κώστα Καραμανλή.
Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος αναφέρει πως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επαναλαμβάνει «γνωστές απαράδεκτες δηλώσεις περί ανύπαρκτων μειονοτήτων κ.λπ.», επιχειρώντας, όπως αναφέρει να ορθώσει νέα εμπόδια στην εξελισσόμενη στο πλαίσιο του ΟΗΕ διαπραγματευτική διαδικασία για το ζήτημα της ονομασίας.
«Η επιστολή αυτή προστίθεται σε σειρά απαράδεκτων ως προς το ύφος και το περιεχόμενό τους δηλώσεων διαφόρων αξιωματούχων των Σκοπίων» προσθέτει ο κ. Ρουσόπουλος και κατηγορεί τα Σκόπια για συνεχιζόμενη «παρελκυστική τακτική κωλυσιεργίας».
Παράλληλα, καλεί τη γειτονική χώρα «αντί να επιδίδεται σε τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες και τακτικισμούς που σπρώχνουν σε αδιέξοδο τη διαπραγματευτική προσπάθεια πολλών ετών να πείσει με έργα ότι επιθυμεί την επίλυση του προβλήματος και την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα. Μια γειτονική τους χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, θεσμών στους οποίους φιλοδοξεί να ενταχθεί η ΠΓΔΜ».
«Η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί και δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε απόπειρα εκτροπής της διαπραγμάτευσης από το αντικείμενό της, που είναι η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο όνομα» συμπληρώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει γνωστοποιώντας πως απάντηση στην επιστολή Γκρούεφσκι θα στείλει ο Έλληνας Πρωθυπουργός εντός της εβδομάδος.
Υπενθυμίζεται πως θέμα μειονοτήτων στη χώρα μας έθεσε και την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αστραπής, στα Σκόπια, ομάδας εκπροσώπων της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Πάγκαλο, ως πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας.
Σε δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει ο κ. Πάγκαλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Μιλόσοσκι ξεπέρασε κάθε όριο υποστηρίζοντας ότι «οι Έλληνες πολιτικοί δημιουργούν προβλήματα εθνικισμού για να γλιτώσουν από τα σκάνδαλα» ενώ έθεσε θέμα τουρκικής, σλαβομακεδονικής και αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα».
ΠΑΣΟΚ: Ανάξια σχολιασμού η επιστολή Γκρούεφσκι
Ανάξια σχολιασμού χαρακτήρισε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, την επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρούεφσκι, προς τον Ελληνα ομόλογό του Κ. Καραμανλή.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει το προεκλογικό της παραλήρημα, παρατήρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Κρίμα, πρόσθεσε, γιατί η ελληνική πλευρά και το ΠΑΣΟΚ ήλπιζαν σε μια εποικοδομητική στάση της γειτονικής χώρας προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση για το μόνο ζήτημα που υπάρχει ως πρόβλημα και είναι αυτό της ονομασίας, όπως διευκρίνισε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε τη σταθερή θέση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην κόκκινη γραμμή την οποία -οπως σημείωσε- πρώτο το Κίνημα είχε χαράξει, της μίας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]