Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαρκοζί: Η Γαλλία αγαπά την Ελλάδα

«Η Γαλλία αγαπά την Ελλάδα και θέλει να συμβουλεύσει την κυβέρνηση των Σκοπίων προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή είναι η θέση της Γαλλίας. Είναι γνωστό ότι η Γαλλία βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι σκοπεύει να κάνει η γαλλική προεδρία ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ να βρουν λύση στο θέμα του ονόματος.

Σημείωσε ακόμη ότι χωρίς τη Συνθήκη της Λισαβόνας δεν μπορεί να υπάρξει διεύρυνση της ΕΕ.

Απαισιοδοξία

Απαισιόδοξες για τις προσδοκίες του κ. Γκρούεφσκι ήταν και οι δηλώσεις του Γάλλου πρεσβευτή στα Σκόπια, Πιέρ Σελάλ, ο οποίος τόνισε ότι, με τα όσα συνέβησαν στις εκλογές στα Σκόπια και με το σοβαρό εμπόδιο της διένεξης για την ονομασία, είναι «δύσκολο να γίνεται λόγος για τις πιθανότητες που έχει η ΠΓΔΜ να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

Ο Γάλλος διπλωμάτης μάλιστα τόνισε ότι η χώρα του δεν θα παρεμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ, τονίζοντας όμως ότι «δεν θέλουμε ένα νέο κράτος-μέλος που να έχει προβλήματα με τους γείτονές του».

Στα Σκόπια στο στόχαστρο βρέθηκαν ο Αλί Αχμέτι και το κόμμα του, στους οποίους καταλογίζουν ότι εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα για την πρόταση που έχει καταθέσει για το όνομα, που, σύμφωνα με αξιωματούχο του κόμματος DUI, θα μπορούσε να είναι το «Νέα», «Ανω», «Κεντρική», «Βόρεια Μακεδονία».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]