Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλγαρία: Διχασμένος ο πληθυσμός σχετικά με την ΕΕ

"Δεν καλυτέρεψε η ζωή μας"

Το 21,5% των πολιτών της Βουλγαρίας εκτιμά πως η χώρα «έχασε» από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 34,2% πως «ούτε κέρδισε, ούτε έχασε» και το 32,5% πως «κέρδισε», σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης.
Την άποψη πως η χώρα κέρδισε από την ένταξή της στην ΕΕ υποστηρίζουν κυρίως άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα με μόνιμη κατοικία στη Σόφια.
Στην ερώτηση εάν έχει βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο στη χώρα μετά από την ένταξη στην ΕΕ θετική απάντηση δίνει μόνο το 9,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ το 37,9% εκτιμά πως δεν υπάρχει μεταβολή και το 49,8% πως το βιοτικό επίπεδο υποχώρησε.
Παράλληλα, το 89,8% υποστηρίζει πως η κυριότερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού, το 60,5% η διατήρηση υψηλών ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης, το 58,5% η τήρηση των νόμων, το 27,8% η διαμόρφωση υποδομών κ.λπ.
Το 37,2% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστηρίζει πως η διαφθορά ενισχύθηκε μετά από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, κυρίως εξαιτίας των νέων δυνατοτήτων που διαμορφώνουν για το φαινόμενο οι δραστηριότητες που συνδέονται με την κατανομή και τη διαχείριση των πόρων της ΕΕ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]