Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ε.Ε.: Πεινάτε; Θα το συζητήσουμε τον Οκτώβριο


Απαράδεκτη η Ευρωπαϊκή Σύνοδος


Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα μεταθέσουν για τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου την εξέταση της τύχης της Συνθήκης της Λισαβόνας , έπειτα από το «όχι» στο ιρλανδικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με το σχέδιο της κοινής ανακοίνωσης που επεξεργάζονται οι «27»
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημείωσε ότι 19 χώρες μέλη έχουν επικυρώσει τη συνθήκη και ότι η διαδικασία επικύρωσης συνεχίζεται σε άλλες χώρες», αναφέρεται στο σχέδιο του κειμένου, το οποίο αποφεύγει να απευθύνει έκκληση προς τις υπόλοιπες χώρες μέλη να συνεχίσουν τη διαδικασία επικύρωσης, υποχωρώντας απέναντι στη θέση της Τσεχίας.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την ανάλυση της κατάστασης» μετά το ιρλανδικό «όχι» και αποδέχθηκε την άποψη της Ιρλανδίας για την εξέταση του θέματος κατά τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου, αναφέρεται επίσης στο κείμενο.
Σημειώνεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν διακόψει, νωρίτερα, τις εργασίες της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης χωρίς να κατορθώσουν να πείσουν την Τσεχία να δεσμευθεί σαφώς υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας επικύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας, έπειτα από το ιρλανδικό «όχι» που την έθεσε υπό αμφισβήτηση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]