Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι «απειλεί» με δημοψήφισμα για την ονομασία


Η Ελλάδα πρέπει να δώσει

άμεσα σκληρή απάντηση



Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας σε περίπτωση που βρεθεί «ευνοϊκή λύση», τάχθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Η «είδηση» ουσιαστικά είναι μία έμμεση απειλή τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την διεθνή κοινότητα, για την περίπτωση που δεν ευοδωθούν τα όσα ο Γκρούεφσκι και η παρεούλα του έχουν αποφασίσει.
Ένα δημοψήφισμα ουσιαστικά θα θέσει μία σοβαρή πίεση εκ μέρους του λαού της περιοχής του βαρδάρη (Vardarska – Σκόπια) προς την διεθνή κοινότητα, σαν λαϊκή επιθυμία και θα δημιουργήσει έναν πιεστικά αποτρεπτικό παράγοντα προς την πλευρά εξεύρεσης μίας κοινά αποδεκτής λύσης σε επίπεδο πολιτικών.
Από την πλευρά της Ελλάδας, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί στις νέες δηλώσεις του Γκρούεφσκι. Απάντηση που να τοποθετεί αυτές τις δηλώσεις στην πραγματική τους βάση, δηλαδή στον εκβιασμό που προτίθεται να κάνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων και στην ναρκοθέτηση των συνομιλιών.
Εάν και στην Ελλάδα γίνει ένα όμοιο δημοψήφισμα, όμως, τι πρόκειται να γίνει; Πώς θα αντιδράσουν οι ενδιαφερόμενοι (Νίμιτς, Μπους, Γκρούεφσκι) σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Ποια θα είναι η αντίδρασή της παρεούλας σε ανακοίνωση casus belli εκ μέρους της Ελλάδας, στην περίπτωση που ο «ανένδοτος» του Γκρούεφσκι συνεχιστεί;
Μπορούμε να ανεχόμαστε πλέον τις «τζάμπα μαγκιές» του νεαρού πρωθυπουργού από τα Σκόπια;
Η υπουργός Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη οφείλει να απαντήσει και να ανακοινώσει σαφέστατα τόσο τις θέσεις όσο και τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προχωρήσουμε ως χώρα. Και αυτό οφείλει να το κάνει άμεσα…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]