Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι γεγονός! Έλληνας πολίτης πουλάει το νεφρό του


Πουλάει το νεφρό του

αν βρει καλή προσφορά!!!





Όταν το άκουσα δεν το πίστευα. Πολύ καλός μου φίλος, μου είπε προ ολίγων ημερών: "Το αποφάσισα. Πουλάω το νεφρό μου, δεν πάει άλλο. Θα με φάνε τα χρέη. Δεν έχω κανένα μέλλον. Τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου δεν φτάνουν για να τα βγάλω πέρα".
Έμεινα άφωνος!!! Δεν είναι δυνατόν, σκέφθηκα...
Και όμως, ο φίλος μου είχε γίνει ένας οικονομικός μετανάστης μέσα στην ίδια του την πατρίδα. Αυτά που μάθαινα στις ειδήσεις, τα άκουγα τώρα από τον καλύτερό μου φίλο, που έχει και δουλειά και οικογένεια. Δεν είναι τζογαδόρος, δεν πίνει, δεν ξενυχτάει, δεν... δεν... Ζει μία λιτή ζωή!
Και όμως... αποφάσισε να πουλήσει το νεφρό του!!!
Σαν να είναι ο τελευταίος μετανάστης, που για ένα καλύτερο αύριο, πήρε μία τέτοια απόφαση!!! Και όμως, ο φίλος μου έχει γίνει οικονομικός μετανάστης, έχει εξαθλιωθεί οικονομικά και ψυχικά, μέσα στην ίδια του την χώρα.
Ελπίζω να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να τον βοηθήσει οικονομικά, προκειμένου να μην προβεί στην πράξη αυτού που έχει αποφασίσει...
Τι κράτος αλήθεια είναι αυτό, ποιά συντεταγμένη πολιτεία τον έφερε στο σημείο αυτό;
Με βάση τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, έχει καλές πιθανότητες να του γίνει μία καλή προσφορά. Ευτυχώς (ή δυστυχώς γι αυτόν) δεν μπορεί να βγει και να το πει στις ειδήσεις, ούτε να βάλει κάποια αγγελία "Πωλείται νεφρό σε άριστη κατάσταση, δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις".
Οι νεφροπαθείς στην χώρα μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην αντιμετώπιση του προβλήματός τους και τα προβλήματα αυτά γίνονται ακόμη μεγαλύτερα επειδή δεν υπάρχουν δότες που να προσφέρουν τα κατάλληλα μοσχεύματα.
Αναγκάζονται λοιπόν να απευθυνθούν σε "κυκλώματα" τα οποία βρίσκουν δότες, κυρίως από λαθρομετανάστες, έναντι μικρών ή μεγάλων οικονομικά ανταλλαγμάτων.
Αλλά, ένας Έλληνας πολίτης ποτέ δεν ακούστηκε να προσφέρει μέρος του σώματός του, το νεφρό του, για να κερδίσει κάποια χρήματα!!!Βέβαια, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θέλει να κερδίσει χρήματα, αλλά να αντιμετωπίσει τα χρέη, που δεν λιγοστεύουν, αλλά μεγαλώνουν καθημερινά!!!
Άφαντη η πολιτεία!!! Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία είναι ανύπαρκτη και αφήνει το τραπεζικό σύστημα (και όχι μόνο αυτό) να εξολοθρεύει συστηματικά τους πολίτες της.
Καμία ελπίδα δεν υπάρχει λοιπόν;
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για ένα καλύτερο αύριο;



Υ.Γ.: Το κείμενο αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως διαφήμιση της ανάγκης του συμπολίτη μας και δικού μου φίλου. Γράφτηκε για να καταγγείλει τα αδιέξοδα και την εξαθλίωση στα οποία μας οδηγεί καθημερινά και συστηματικά πλέον αυτή η πολιτεία στην οποία "ζούμε"...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]