Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα!!!

  • "Απόσπασμα από άρθρο του Θωμά Σάρα με τίτλο «Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής» που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2008 στην Επιθεώρηση «Πατρίδες» του Καναδά
Γράφει ο δημοσιογράφος:
«Μήνες αργότερα την ίδια χρονιά (1999), πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά η ετήσια σύνοδος της πολιτικής ηγεσίας των μελών του ΝΑΤΟ. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, Υπουργός Άμυνας, επικεφαλής μιας μικρής αντιπροσωπείας και ένα σχετικά μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων από την Αθήνα.
Όταν έκλεισαν οι εργασίες του συνεδρίου ακολούθησε η συνέντευξη τύπου της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ της οποίας προΐστατο ο Υπουργός Άμυνας Δαβίδ Κοχέν, με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και εκπροσώπους του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε ότι οι εργασίες πήγαν πολύ καλά και ότι ο ίδιος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος για την συνεργασία και κατανόηση που επέδειξαν όλα τα μέλη. Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των ερωτήσεων βρήκα την ευκαιρία και ρώτησα τον ομιλητή πως είναι δυνατόν να μιλά για συνεργασία και κατανόηση, ενώ την ίδια ώρα οι ειδήσεις ανέφεραν ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς επίσης ότι μόλις πρόσφατα οι δύο χώρες μέλη της συμμαχίας, ήλθαν τόσο κοντά στο πόλεμο εξ αιτίας ορισμένων ελληνικών νησιών που διεκδικούσε η σύμμαχος της Ελλάδας, Τουρκία.
"Έχεις δίκιο, συμφώνησε με τα λόγια μου ο Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον, εδώ έχουμε πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι τελικά είμαστε στο σημείο επίλυσης του, καθώς η Ελληνική πλευρά αποδέχεται ορισμένους συμβιβασμούς ικανοποίησης αιτημάτων της Τουρκίας, παραιτουμένη για τον σκοπό αυτόν δικαιωμάτων της προς όφελος της εδραίωσης της ειρήνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή είναι μια υποχρέωση που ανέλαβε η ελληνική πλευρά και πιστεύω ότι σύντομα το θέμα αυτό θα έχει τακτοποιηθεί".
Κατά σύμπτωση μερικές εβδομάδες αργότερα επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Παπανδρέου. Με την ευκαιρία εκείνης της επίσκεψης, οργανώθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τους φορείς των ομογενειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο. Ο Υπουργός αναφέρθηκε πάνω στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ως ..Τούρκους. Ζήτησε δε την κατανόηση των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στον... πολύ-πολιτισμό.
Όταν κάποια στιγμή μου δόθηκε ο λόγος ανάφερα στον Υπουργό τους ισχυρισμούς των Αμερικανών υπευθύνων και τον ρώτησα εάν πραγματικά συμφωνεί μαζί τους. Για του λόγου του αληθές, τόνισα, επικαλούμαι και την μαρτυρία του Πρέσβη σας στο Τορόντο ο οποίος ήταν παρών και άκουσε αυτά που ειπώθηκαν, και του έδειξα τον παρακαθήμενό του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα.
Ο υπουργός αφού με άκουσε, απάντησε:

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας.

Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού.
Σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες ρώτησα τον Υπουργό εάν είχε ενημερωθεί και συμφωνούσε μαζί του ο Ελληνικός λαός στον οποίο ανήκε η .υπό διαπραγμάτευση γη.
Δυστυχώς ο τελευταίος δεν απάντησε, ...καθώς έγινε παρεμβολή από τον γραμματέα τύπου του υπουργού και μου ζητήθηκε να αρκεστώ μόνο σε μία ερώτηση, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία ερωτήσεων και στους υπόλοιπους δημοσιογράφους..»
Αυτά γράφει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος δίνοντας ημερομηνίες, τόπο και ονόματα... Παραδόξως τίποτα απο αυτά δεν αναφέρθηκε απο από τους Ελλαδίτες δημοσιογράφους που συνόδευαν την αποστολή και παρευρίσκονταν στην συνέντευξη τύπου..."

ΞΑΝΑΡΩΤΩ: ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Κε ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ,ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΡΚΙΣΤΙΚΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτήθηκε στο περσινό debate από τον Καρατζαφέρη και απάντησε πως όχι,δε το έχει πει...Και δεν έχω δει κανένα απόσπασμα από εκείνη του τη δήλωση,κοτζάμ εκδήλωση,ένας δε τη μαγνητοσκοπούσε;
    Τέλος πάντων,αν κάποιος βρει κάτι παραπάνω για το θέμα αυτό ας μου στείλει τον παρακαλώ πολύ στο email μου:solo-ultras-g13@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οχι αλλη εθνικη προδοσια ! χορτασαμε κυριοι του γνωστου κομματος...αα ρε μακρονησο που θελετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ? ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ Ο ΠΑΝΗΛΗΘΙΟΣ, Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΖΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ,ΚΑΙ Η ΡΑΣΙΑ ,Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ,ΕΝΑΣ ΑΠΑΤΡΙΣ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΚΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΑΛΛΩΣΤΕ ,ΚΑΙ Η "ΜΑΓΚΥ" ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ? Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ,ΤΟ '63 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ... ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ? ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ Ε Λ Λ Η Ν Α .- ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]