Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανυποχώρητο το Ισραήλ στις θέσεις του

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου εν όψει της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον μίλησε αναφορικά με εθνικά θέματα

Η Αμερικανική διοίκηση ζητά επανεκκίνηση των συνομιλιών Ισραήλ-Συρίας που πραγματοποιούνταν υπό την μεσολάβηση της Τουρκίας. Το Ισραήλ δείχνει σημάδια πως δε θα κάνει πίσω βήμα σε κρίσιμα θέματα.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu) δήλωσε πως η χώρα του δεν θα αποχωρήσει ποτέ από τα υψίπεδα Γκολάν.
Ο Νετανιάχου επεσήμανε πως ο έλεγχος των υψιπέδων Γκολάν σε μια πιθανή σύρραξη με τη Συρία είναι στρατηγικής σημασίας για το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ενόψει της επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είπε πως στην συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα επιμείνει σε θέματα που είναι κρίσιμα για την ασφάλεια της χώρας του.
Κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Ουάσιγκτον ο Ισραηλινός ηγέτης επισήμανε πως θα φέρει στην επικαιρότητα και το Ιράν και υπεραμύνθηκε την γνώμη:
"Αν το Ιράν μετατραπεί σε μια πυρηνική δύναμη θα υποχρεώσει όλες τις Αραβικές χώρες σε συμμαχία, και δεν θα επιτρέψει την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ".
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την Παλαιστινιακή πλευρά ο αρχηγός του συντηρητικού κόμματος Λικούντ σημείωσε τα παρακάτω:
"Δεν θα θέσουμε προϋποθέσεις στην Παλαιστινιακή πλευρά αλλά ούτε και θα δεχθούμε".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]