Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νταβούτογλου: Εμείς επιδιώξαμε την ειρήνη

"Εκβιάζετε την πορεία μας στην Ευρώπη"

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ Εγεμέν Μπαγίς, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, παρέθεσαν γεύμα προς τιμή των διαπιστευμένων στην Άγκυρα πρέσβεων των κρατών μελών της ΕΕ.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε ομιλία του ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία έκανε ότι της αναλογεί για να μετατραπεί η Κύπρος σε νήσο ειρήνης, αλλά δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τ/κ τα τελευταία 5 χρόνια.
Είπε ακόμη ότι η χώρα του δεν θα επιθυμούσε να συζητείται το όνομά της κατά την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές, ότι καμιά φίλη χώρα δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η Τουρκία δεν έκανε ό,τι θα έπρεπε για το Κυπριακό.
Υποστήριξε, επίσης, ότι η χώρα του υποστηρίζει την διαδικασία των συνομιλιών στη Κύπρο και ότι δεν θα έπρεπε η Κυπριακή Δημοκρατία, «να χρησιμοποιεί το Κυπριακό για παρεμβάλει εμπόδια στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ».
Αρχίζει να ξεκαθαρίζει, λοιπόν, το τοπίο σχετικά με τις πιέσεις και τις έμμεσες απειλές της Τουρκίας προς την πλευρά της Κύπρου. Με "όχημα" το Κυπριακό και την συνήθη τακτική της, αυτή των εκβιασμών, η Τουρκία μέσω του νέου υπουργού Εξωτερικών κυρίου Νταβούτογλου, προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες προς την Κυπριακή πλευρά, απαιτώντας άμεσα να ξεχαστεί το γεγονός της κατάληψης του βόρειου τμήματος της Κύπρου από τον Τουρκικό στρατό...
Μπορεί ο κύριος Νταβούτογλου να σχεδιάζει "ανατροπές" και να επιστρέφει στα γνώριμα "εδάφη" της τουρκικής πολιτικής (εκβιασμοί και απειλές), αλλά καλό θα ήταν να αναλογιστεί πως ο λαός της Κύπρου δεν έχει μιλήσει ακόμη και δεν έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας της Τουρκικής στάσης αλλά και των εγκλημάτων που έγιναν εις βάρος των Κυπρίων. Αν ο κύριος Νταβούτογλου θέλει να επιμένει πως το νόμισμα έχει μία πλευρά, καλό θα ήταν να ρωτούσε για να μάθει τι βρίσκεται από την άλλη...
Εκφράζοντας μία προσωπική απορία: Τι θα έκανε ο κύριος Νταβούτογλου εάν η Κύπρος αποφάσισε να δώσει μία στρατιωτική βάση στην Ρωσία και ταυτόχρονα έκλεινε μεγάλες παραγγελίες στρατιωτικού υλικού (σύγχρονα οπλικά συστήματα) από την "αρκούδα" που έχει αρχίσει να ξυπνάει; Απορία εκφράζω, αν και δεν νομίζω ότι ο κύριος Χριστόφιας είναι διατεθειμένος να προχωρήσει τόσο μακριά και τόσο δυναμικά...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]