Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουν να αλλάξουν "προστάτη" οι Γεωργιανοί...

Η προσπάθεια της Γεωργίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά και το πρόσφατο επεισόδιο με την κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Γεωργίας από ρωσικό μαχητικό, έχει δημιουργήσει κλίμα έντασης στις ήδη δύσκολες σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Τιφλίδας. Η κατάσταση οξύνεται με την ανταλλαγή προειδοποιήσεων ακόμη και για στρατιωτική δράση.
Την Παρασκευή, η Μόσχα τόνισε ότι θα προστατέψει τους πολίτες της στις αποσχιθείσες επαρχίες της Γεωργίας, Αμπχαζία και Νότια Οσετία, εφόσον δεχθούν επίθεση.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ένα πολεμικό σενάριο, αλλά εάν ξεσπάσει πόλεμος, θα πρέπει να υπερασπισθούμε τους συμπατριώτες μας, ακόμη και με στρατιωτικά μέσα. Θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο για να το κάνουμε αυτό» δήλωσε ο Βάλερι Κενγαΐκιν, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
Αμεση ήταν η απάντηση της Γεωργίας. Ο επικεφαλής της επιτροπής άμυνας και ασφάλειας της Βουλής Γκίβι Ταμαράτζε σχολίασε ότι αυτή η δήλωση εκ μέρους της Μόσχας είναι «ευθεία στρατιωτική απειλή κατά της Γεωργίας».
«Αυτό δείχνει πως η Ρωσία έχει επιθετική διάθεση και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό άμεσα. Η Γεωργία, από την πλευρά της, είναι έτοιμη να αποκρούσει οποιαδήποτε πολεμική απειλή» επισήμανε ο Γεωργιανός αξιωματούχος.
Την Πέμπτη, η Τιφλίδα είχε θέσει θέμα απόσυρσης των ειρηνευτικών δυνάμεων της Ρωσίας από την Αμπχαζία, ζητώντας να αντικατασταθούν από δύναμη του ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία απέρριψε το ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας ότι έχει ευθύνη για τους πολίτες της σε Αμπχαζία και Ν.Οσετία, ενώ και η Συμμαχία σχολίασε ότι δεν θα ήθελε να εμπλακεί στην περιοχή.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]