Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης στην Αλβανία - Οδηγεί στην ίδρυση επαγγελματικού στρατού ή μίας (ακόμη) στρατοκρατούμενης χώρας;

Άλλος ένας εχθρός του ένδοξου Έθνους μας - ξέρετε από αυτούς που κάνουν αυτά τα απαίσια σχέδια να κατεβάσουν τα δισεκατομμύρια στρατιωτών τους και να τα βάλουν με τους ΕΛ- κατάργησε την υποχρεωτική στράτευση. Η Αλβανία λοιπόν, μετά την Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ αποφάσισε να καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση.

Πλέον οι Αλβανοί πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα αν θέλουν να υπηρετήσουν με αυτόν τον τρόπο την πατρίδα τους, όπως κάνουν και εκατομμύρια πολίτες άλλων χωρών του κόσμου. Βλέπετε στην γειτονική χώρα μέχρι και καταλήψεις πανεπιστημίων έγιναν για το εν λόγω θέμα. Έτσι, μετά από πολλές σκέψεις οι πολιτικοί αποφάσισαν ότι μιας και αναμένεται να μπουν στο ΝΑΤΟ αργά ή γρήγορα, δεν χρειάζεται να ξοδεύουν το… 1.5% (μη το συγκρίνετε με το δικό μας) του ΑΕΠ σε στρατιωτικες δαπάνες.

Φυσικά για την Ελλάδα δεν το συζητάμε καν ακόμη! Ξέρετε… Εδώ δεν είμαστε Ευρώπη, αλλά Βαλκάνια. Εμείς δεν συνορεύουμε με την Ελβετία, τη Γαλλία ή τη χώρα που έκανε δύο Παγκοσμίους Πολέμους, αλλά με τους δαιμόνιους Βούλγαρους (no army data found), ΠΓΔΜήτες (no army data found), τους Αλβανούς (no army data found) και τους Τούρκους. Τρεις στους τέσσερις ανθέλληνες, εχθρικούς και αιμοβόρους γείτονές μας έχουν προχωρήσει στα ευρωπαϊκά standards και έχουν καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση. Φυσικά έχει μείνει ο μεγαλύτερος γείτονας: η Τουρκία (μέλος του ΝΑΤΟ κ στο μέλλον ίσως και της ΕΕ). Ε, αν περιμένουμε από την Τουρκία να καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να μας επιτρέψει το κράτος να αποφασίζουμε οι ίδιοι για το αν θέλουμε να εμπλακούμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε τα δισέγγονά μας δεν θα προλάβουν αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός.

Btw, ας μην ξεχνάμε ότι και η Αλβανία έχει τα δικά της “εθνικά θέματα” αυτή τη στιγμή (βλ. Κοσσυφοπέδιο).

Υ.Γ. Ο χάρτης από την Wikipedia δείχνει με κόκκινο τις χώρες που έχουν υποχρεωτική στράτευση και με μπλε αυτές που έχουν εθελοντική (υπάρχουν κ ενδιάμεσες καταστάσεις).

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]