Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άμεση απειλή Ρωσίας κατά Γεωργίας

Θα επιτεθούν οι Ρώσοι;

«Αμεση απειλή για επίθεση» αποτελεί η ανακοίνωση της Ρωσίας ότι ενδέχεται να επέμβει στρατιωτικά εάν η διαμάχη της με τη Γεωργία επεκταθεί και στις δύο αυτόνομες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, Αμπχαζία και νότια Οσετία, τονίζει ο Γεωργιανός ΥΠΕΞ.
Η δήλωση της Μόσχας «αποτελεί μια άμεση απειλή επίθεσης και μια σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, με βάση τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε το Μ.Σάββατο Ο Γεωργιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικόλο Βαχακίτσε.
Ο αρμόδιος για τις σχέσεις με την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (τις δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ εκτός των τριών χωρών της Βαλτικής) του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Βαλερί Κενιάκιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι «εάν ξεσπάσει μια διαμάχη, εμείς θα πρέπει να ενεργήσουμε καταλλήλως, περιλαμβανόμενης και τις στρατιωτικής μεθόδου».
Σημειώνεται ότι η Γεωργία κατηγορεί τη Μόσχα ότι επιχειρεί να προσαρτήσει τις δύο αυτόνομες δημοκρατίες, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας τις αυτονομιστικές προσπάθειες και ενθαρρύνοντας τον πληθυσμό τους να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα.
Η Αμπχαζία και η νότια Οσετία ανακοίνωσαν μονομερώς την ανεξαρτησία τους στις αρχές του 1990. Η πλειοψηφία των κατοίκων τους διαθέτει ρωσικό διαβατήριο.
Pontikopagida
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]