Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζει πυρηνικό οπλοστάσιο η Τουρκία;

Αμίλητη παρακολουθεί

η Ελληνική κυβέρνηση

Προβληματισμό προκαλεί στην Αθήνα η επανεμφάνιση των πυρηνικών φιλοδοξιών της Άγκυρας, καθώς η συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας έχει προωθηθεί στο Κογκρέσο, ενώ οι τουρκικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη χωροθέτηση του πρώτου πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, στα ανοιχτά της Κύπρου.
Κι ενώ στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο πώλησης πυρηνικών μυστικών στην Τουρκία από αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι αυξάνονται οι αμφιβολίες για το κατά πόσο η Άγκυρα θα τηρήσει την επίσημη ρητορική της ότι τα πυρηνικά της θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στα χέρια του πρόσφατη σχετική έρευνα για τις επιπτώσεις- ασφάλειας και περιβαλλοντικές- για την Ελλάδα μιας πυρηνικής Τουρκίας.
Σαφέστατο είναι βέβαιο πως η Τουρκία επιδιώκει να ξαναχτίσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Είναι άραγε αποφασισμένη να "απειλήσει" τους πάντες και τα πάντα στην προσπάθειά της να καταφέρει κάτι τέτοιο; Πολλοί είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν με το σκεπτικό πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία να γίνει, τουλάχιστον, μία υπερδύναμη υπό τη σκέπη της μεγάλης υπερδύναμης.
Όμως, Ευρώπη και Ρωσία είναι στημένες στη γωνία. Περιμένουν, για τα δικά τους συμφέροντα, να διαμελίσουν την Τουρκία και τους κινδύνους, απειλές ή κάθε λογής εκβιασμούς που προέρχονται από την γειτονική χώρα.
Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γερμανία εσωτερικά λόγω του "γκέτο" που έχει δημιουργηθεί από Τούρκους πολίτες (τουλάχιστον στην καταγωγή) και την προσπάθεια χειραγώγησης της γερμανικής πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας. Κράτη όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο φαίνεται πως έχουν ήδη ηττηθεί από τις συστηματικές προσπάθειες αλλά και κινήσεις Τούρκων που κατοικούν και εργάζονται εκεί και έχουν ήδη χειραγωγηθεί ως προς τις πολιτικές τους κινήσεις. Και αυτό είναι γεγονός, αν κανείς παρατηρήσει τις θέσεις των πολιτικών τους απέναντι στην Ελλάδα...
Η Ρωσία, φαίνεται όμως να είναι εκείνη η δύναμη, που θα κόψει (όπως το μαχαίρι στο βούτυρο) κάθε προσπάθεια ανέλιξης σε πυρηνική δύναμη της Τουρκίας. Και νομίζω πως είναι κατανοητό το με πόση δύναμη θα εφαρμόσει η Ρωσία την "αντίδρασή" της αυτή...
Γερμανία, Γαλλία (ελέω Σαρκοζί;) και Ρωσία, οι δυνάμεις που θα αντιταχθούν (και γιατί όχι, θα εξαφανίσουν) την προσπάθεια της γειτονικής Τουρκίας να γίνει "βεζίρης στη θέση του βεζίρη" (των ΗΠΑ).
Οι εξελίξεις μάλλον θα είναι ραγδαίες και η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει μάλλον μεγαλύτερα προβλήματα, παρά να επιλύσει, με την προσπάθεια δημιουργίας πυρηνικών όπλων...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]