Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανίδα βουλευτής ανακαλεί στην τάξη την κυβέρνηση Μπους


Τους τα "έψαλε" λέγοντας την αλήθεια

Εκκληση να επιδειχθεί κατανόηση στα σοβαρά επιχειρήματα της Ελλάδας σε σχέση με το όνομα της ΠΓΔΜ έκανε, μιλώντας στη Βουλή των αντιπροσώπων, η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι. «Πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για μένα», είπε η ιδρυτής και συμπρόεδρος της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων της αμερικανικής Βουλής. «Όλα τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Μακεδονία είναι όνομα ελληνικό που προσδιορίζει τη βόρεια περιοχή της Ελλάδας εδώ και 2500 χρόνια», υπογράμμισε η κ. Μαλόνι.
«To 1944, το όνομα της περιοχής των Σκοπίων άλλαξε σε Μακεδονία ως μέρος της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας του Τίτο να αποκτήσει τον έλεγχο της ελληνικής επαρχίας της Μακεδονίας. Οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν στη χρησιμοποίηση από τον Τίτο του ονόματος Μακεδονία εκείνη την εποχή. Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2004, μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία», συνέχισε η βουλευτής της Νέας Υόρκης.
«Μου προκάλεσε κατάπληξη και απογοήτευση το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος αντέστρεψε την έως τότε αμερικανική πολιτική για να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία μόλις δύο ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές του 2004 και πριν ολοκληρωθούν συνομιλίες μεταξύ των χωρών που επηρεάζονταν πιο άμεσα από αυτή την αλλαγή. Μαζί με τον πρώην βουλευτή Μάικλ Μπιλιράκη, εμείς και εξήντα οκτώ συνάδελφοι μας απευθύναμε επιστολή στον τότε Υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για την απόφαση αυτή και ζητώντας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επανέλθει στην επί μακρόν πολιτική του να αναφέρεται στην ΠΓΔΜ με τον τρόπο αυτό», είπε η κα Μαλόνι.
«Πιστεύω», συνέχισε, «ότι το όνομα Μακεδονία ορθά ανήκει στον ελληνικό πολιτισμό και γι αυτό δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται από καμία άλλη χώρα. Η Ελληνική Μακεδονία είναι ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς που είναι γνωστοί στον κόσμο και η ιστορία αυτού του ονόματος θα έπρεπε να αναγνωρίζεται και να γίνεται σεβαστή».
«Εγώ και οι βουλευτές Μπιλιράκης, Σαρμπάνης και Σπέις, έχουμε προτείνει το ψήφισμα της 356 της Βουλής, το οποίο εκφράζει την άποψη της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η ΠΓΔΜ θα έπρεπε να σταματήσει τη χρήση υλικών που παραβιάζουν τις προβλέψεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπογράφηκε με μεσολάβηση του ΟΗΕ, μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας, και οι οποίες αφορούσαν εχθρικές ενέργειες ή προπαγάνδα. Το ψήφισμα καλεί την ΠΓΔΜ να εργασθεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την Ελλάδα για την επίτευξη της επί μακρόν πολιτικής επιδίωξης των ΗΠΑ και του ΟΗΕ για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτού επίσημου ονόματος για την ΠΓΔΜ. Αυτό το δικομματικό ψήφισμα συγκηδεμονεύεται από 114 Βουλευτές».
Η κ. Μαλόνι αναφέρθηκε επίσης στη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας με αγκυλωτό σταυρό στα Σκόπια αυτή την εβδομάδα, που είναι παράδειγμα προπαγάνδας εναντίον του ελληνικού πολιτισμού, μνημόνευσε σχολικά βιβλία με χάρτες στους οποίους μια «μεγάλη Μακεδονία» περιλαμβάνει τμήματα της Ελλάδας και υπενθύμισε την έκδοση νομισμάτων στα Σκόπια με το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.
«Αυτή η απαράδεκτη αλυτρωτική προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει», τόνισε η δημοκρατική βουλευτής της Νέας Υόρκης και ολοκλήρωσε:
«Η Ελλάδα έχει με συνέπεια δηλώσει την επιθυμία της για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ υπό την προϋπόθεση ότι η ΠΓΔΜ θα παύσει να χρησιμοποιεί το όνομα ‘Republic of Macedonia’, θα υιοθετήσει ένα όνομα αμοιβαίως αποδεκτό από τις δύο χώρες και θα παύσει τη χρήση προπαγάνδας».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]