Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γενικός Αρχηγός Στρατού της Ρωσίας προειδοποιεί το ΝΑΤΟ


Θα διασφαλίσουμε
τα συμφέροντά μας

Προειδοποιήσεις κατά της ενδεχόμενης ένταξης Ουκρανίας και Γεωργίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ εκτοξεύει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, διαμηνύοντας ότι θα ληφθούν στρατιωτικά και άλλα μέτρα κατά μήκος των ρωσικών συνόρων.

«Η Ρωσία θα λάβει μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της κατά μήκος των συνόρων της» δήλωσε την Παρασκευή ο στρατηγός Γιούρι Μπαλουγιέφσκι, αναμεταδίδει το Reuters από τα ρωσικά πρακτορείο ειδήσεων.

«Τα μέτρα δεν θα είναι μόνο στρατιωτικά» υπογράμμισε ο Ρώσος στρατηγός, δίχως να επεκταθεί περαιτέρω.

Στην πρόσφατη ΝΑΤΟϊκή Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι, ο Τζορτζ Ο. Μπους έχασε το στοίχημα να οδηγήσει σε ΝΑΤΟϊκές ράγες την Ουκρανία και τη Γεωργία. Γαλλία και Γερμανία μπλόκαραν την έναρξη επίσημης διαδικασίας για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιου μέλους στις δύο χώρες, μη θέλοντας να επιδεινώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τη Μόσχα.

Οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες έλαβαν από το ΝΑΤΟ «υπόσχεση» για τη μελλοντική ένταξή τους στους κόλπους της Συμμαχίας.

Η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως εκλαμβάνει ενδεχόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ουκρανία και Γεωργία ως άμεση απειλή για την ασφάλειά της. Ο απερχόμενος Ρώσος πρόεδρος Βλ.Πούτιν έχει δηλώσει ότι εάν ποτέ εμφανιστούν στην Ουκρανία ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, η Μόσχα θα στρέψει τους πυραύλους της προς την πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]