Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποφασίστηκαν εκλογές στα Σκόπια



Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αποφάσισε η Βουλή της χώρας.
Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, η Βουλή με 70 ψήφους σε σύνολο 120, υπερψήφισε στις 3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου την αυτοδιάλυσή της και ο πρόεδρός της σε διάστημα δυο μηνών θα προκηρύξει τις πρόωρες εκλογές.
Κανείς από τους παρόντες βουλευτές δεν καταψήφισε την πρόταση, καθώς τα μέλη του κόμματος "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και μικρότερων κομμάτων που τάχθηκαν κατά της πρότασης, απείχαν από την ψηφοφορία.Αμέσως μετά την ψήφιση της πρότασης, οι παριστάμενοι βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγάλων κομμάτων, σε συνεδρίασή τους με τον πρόεδρο της χώρας, συμφώνησαν ότι το θέμα της ονομασίας δεν θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης κατά την προεκλογική εκστρατεία.
Εν τω μεταξύ, νέο ταξίδι σε Αθήνα και Σκόπια θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας.
Ο κ. Νίμιτς αναμένεται να επισκεφθεί τα Σκόπια την Πέμπτη και την Αθήνα την Παρασκευή. Δεν κομίζει νέα πρόταση ενώ ο νέος γύρος των συνομιλιών θα γίνει πιθανότατα στη Νέα Υόρκη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]