Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αυτοπροσδιορισμοί των Σκοπιανών συνεχίζονται...

Η βουλή των Σκοπίων συνεχίζει τη συνεδρίασή της, στην οποία εξετάζεται η πρόταση διάλυσής της. Σε δραματική έκκληση για λογικό και δίκαιο συμβιβασμό προχώρησε ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ.
"Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Δημοκρατία της Τσεχίας. Θέλω να υπογραμμίσω αυτό που έχετε πει, σε μια διαφορά την οποία έχουμε με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ότι εσείς (η Δημοκρατία της Τσεχίας) αλλάξατε τέσσερις φορές το όνομα σας", είπε με νόημα στον Τσέχο πρωθυπουργό, με τον οποίο συναντήθηκε στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Κ. Παπούλιας συμφώνησε με τον Τσέχο πρωθυπουργό Μιρέκ Τοπολάνεκ ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων των δυο χωρών.
Δηλώσεις Ευ. Αντώναρου
Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα και μετέχει εποικοδομητικά και θετικά στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάτ Μπράιζα ότι η αμερικανική κυβέρνηση στο θέμα της ΠΓΔΜ ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Αθήνας και των Σκοπίων.
Εμείς, είπε, έχουμε διανύσει το κομμάτι της διαδρομής που μας αντιστοιχεί ώστε να εξευρεθεί λύση και πρόσθεσε ότι ελπίζουμε να ανταποκριθεί και η άλλη πλευρά στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ώστε να εξευρεθεί η προσδοκόμενη λύση. Όποιος θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενος, πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι προς τους ομολόγους του των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην οποία κάνει λόγο για εθνικό αυτοπροσδιορισμό, ο Ευ. Αντώναρος δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που στηρίζει τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της γειτονικής χώρας, η οποία, όμως, πρέπει να δώσει απτά δείγματα συμπεριφοράς καλής γειτονίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας.
«Τη μεγαλύτερη συμβολή σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει οι ίδιοι οι ιθύνοντες της γειτονικής χώρας να την έχουν», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για τα περί διγλωσσίας που ανέφερε στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι πολλοί ξένοι ηγέτες και υπουργοί Εξωτερικών που έχουν ενημερωθεί αυτό το διάστημα για τις ελληνικές θέσεις έχουν να πουν μόνο ένα πράγμα: πόσο ξεκάθαρη είναι η ελληνική θέση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]