Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνη συνεχόμενη άνοδος του Ευρώ...


Την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την συνεχιζόμενη άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου εξέφρασε την Παρασκευή ο αρμόδιος επίτροπος των Βρυξελλών Γιοακίμ Αλμούνια.
"Θα προκύψει κίνδυνος, αν ανατιμηθεί κι άλλο το ευρώ έναντι του δολαρίου" τόνισε ο Επίτροπος Αλμούνια μιλώντας στην Ουάσινγκτον ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομίας της G7. "Το ευρώ ήδη 'συνεισέφερε' στη διαδικασία προσαρμογής της ισοτιμίας ευρώ-αμερικανικού δολαρίου", ενώ διεθνώς σημειώνονται στις αγορές αναπροσαρμογές, επισήμανε ο κ. Αλμούνια.
Ο κ. Αλμούνια κατέστησε επίσης σαφές ότι η ΕΕ, πλην της Ουάσινγκτον, θα πρέπει να συνομιλήσει "και με την Ιαπωνία και με την Κίνα"(...) "προκειμένου να συνδιαμορφωθεί η μελλοντική πορεία του ευρώ" στις διεθνείς συναλλαγματικές αγορές.
Τέλος, γιά άλλη μία φορά πρότεινε τα συμφέροντα της ευρωζώνης να προστατεύονται στο μέλλον καλύτερα "και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και στην Ομάδα των πλουσιοτέρων κρατών στον κόσμο.
Αλλά και οι Ευρωπαίοι εξαγωγές εξέφρασαν ανησυχία για το μέλλον των εξαγωγών ευρωπαϊκών αγαθών-υπηρεσιών, που υφίστανται τον αδυσώπητο ανταγωνισμό από τις αποτιμημένες σε δολάριο, ζητώντας ευθέως την παρέμβαση των αμερικανικών νομισματικών αρχών για να "στηριχθεί" επιτέλους το δολάριο.
Προσωρινά το ευρώ διαμόρφωσε την Παρασκευή στις διεθνείς αγορές ισοτιμία 1,5913 δολάριο, με "σιωπηρή ανοχή" των Αμερικανών όπως επισήμαναν ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές πηγές.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]