Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παΐσιος: “Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε… Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες…”


Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα. Αν με τόσο κυνηγητό, με τόσες περικοπές, τόσα μέτρα για είσπραξη από παντού και τα έσοδα παρουσιάζουν μαύρη τρύπα 100 εκατ. ευρώ, τότε τι θα γίνει όταν ο κόσμος θα φτάσει στο αμήν;

Αν υποθέσουμε ότι οι πολίτες είχαν χρήματα και τα έδωσαν σε περαιώσεις, ημιυπαίθριους, ΦΠΑ, πρόστιμα, άλλες εκκρεμότητες με την εφορία. Παρ’ όλα αυτά τα έσοδα του Ιανουαρίου ανήλθαν σε 5.5 αντί στόχου 5,6 δις.

Σε λίγους μήνες που δεν θα υπάρχει σάλιο, θα έχουν στερέψει οι κάνουλες, τα σεντούκια θα έχουν αδειάσει, από ποιον θα πάρουν χρήματα; Από ποιον ονειρεύονται να εισπράξουν 12,7 δις ευρώ επιπλέον με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μόλις καταλήξει η ευρωπαϊκή συμφωνία;

Δε βλέπουν ότι υπάρχει αδιέξοδο; Αν μέχρι σήμερα κούτσα – κούτσα συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα, δε βλέπουν ότι δεν αντέχει άλλο ο κόσμος; Προσπάθησαν να αναζητήσουν αλλού έσοδα; Όπως για παράδειγμα να κυνηγήσουν τους πραγματικούς φοροφυγάδες κι όχι τους μισθωτούς που φορολογείται για το τελευταίο λεπτό;

Και το βασικότερο: Δεν καταλαβαίνουν ότι χωρίς ανάπτυξη σύντομα θα έλθουν και οι στάσεις πληρωμών; Ο κόσμος θα πει «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» όχι γιατί ανήκει σε κάποιο γραφικό κίνημα αλλά γιατί δεν έχει να πληρώσει.

Τι μένει; Να γεμίσουν οι φυλακές με οικονομικούς…. εγκληματίες. Ο Παπακωνσταντίνου είναι άτεγκτος.

Ο στόχος των εσόδων για το σύνολο του έτους σύμφωνα με τον προϋπολογισμό είναι 59,4 δισ. ευρώ, ενώ η σημαντική απόκλιση που εμφανίζεται σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα αποδίδεται σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στο γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2011 είχε δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας και μέσα στον Ιανουάριο είχαν πληρωθεί περίπου 400 εκ. ευρώ μόνο από τη συγκεκριμένη πηγή εσόδων.

Όταν λοιπόν εκλείψουν οι παρατάσεις, οι νομιμοποιήσεις ημιυπαιθρίων, οι έκτακτες εισφορές κ.λπ. που θα βρουν χρήματα να καλύψουν τις μαύρες τρύπες; Δυστυχώς για εμάς και για αυτούς δεν έχουν απάντηση, παρά μόνο μέτρα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Σήμερα έχουμε αφίξεις.
    Τα πολιτικά και τοκογλυφικά αεριτζήδικα αρπαχτικά θα συζητήσουν τους καλύτερους τρόπους για να «καεί το οικονομικό μας λίπος».

    Νησί της σπιναλόγκας ή το νησί της πειναλόγκας;
    Νησί της σπιναλόγκας και νησί της πειναλόγκας.

    Οι φωνές αντίστασης για την κάρτα είναι ευκαιρία να γίνουν και φωνές αντίστασης προς τα τοκογλυφικά κοράκια και των υποτακτικών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφός ο Γέροντας Παϊσιος...
    Όλα επαληθεύονται τελικά.Τι άλλο περιμένουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τίτλος τα λέει όλα. Όσοι μπόρεσαν να δουν μέσα από τη θολούρα της τοπίου της αποσάθρωσης, όπως ο καλός Γέροντας, μας προειδοποίησαν.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ??
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΓΙΑ ΜΑΣ!!!!!
    ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΙ ΗΘΟΣ!!!!
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΓΗΘΕΙ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ? ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ
    ΚΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΝ
    ΕΛΛΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΕΣΑ ΦΙΣΕΣ ....ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ
    ΚΙ ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ
    ΜΑ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΜΠΛΟΚ ΠΟΛΛΑ
    ΓΙΑΤΙ???ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ???
    ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]