Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Goldman Sachs: “Ξεχάστε μέρος του δανείου της Ελλάδας..”.

Τo γερμανικό αφεντικό της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ Goldman Sachs, ζήτησε σήμερα, να συγχωρεθεί εν μέρει το χρέος της Ελλάδας , για να σωθεί τό έθνος της Μεσογείου από πιθανή χρεοκοπία.

“Δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια αφερέγγυα Ελλάδα . Πρέπει επομένως να γίνει αναχρηματοδότηση ή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μάλλον δεν υπάρχει άλλος τρόπος γύρω από αυτό, είπε το αφεντικό της Goldman Sachs, Α.Dibelius στην καθημερινή Bild.
Τα σχόλιά του έρχονται καθώς η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι διατεθειμένη να αποκαλύψει την πολυαναμενόμενη πρότασή της για την μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, στους συναδέλφους της ηγέτες , σε γεύμα στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.
Αναδιάταξη ή αναδιάρθρωση θα σήμαινε τη δημιουργία νέων δανείων για την Ελλάδα, με πιο γενναιόδωρους όρους από αυτούς των σημερινών δανείων, με στόχο την αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας στην Ελλάδα, αν και θα υπάρξει κόστος για τους Ευρωπαίους εταίρους, όπως η Γερμανία που χρηματοδοτούν τα δάνεια.
Ο Dibelius, ο οποίος ηγείται της τράπεζας Goldman Sachs, στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, είπε ότι παρόλο που η Ελλάδα παράγει μόνο το 2 % της συνολικής οικονομίας της Ευρώπης, είχε γίνει ένα σύμβολο για την κρίση χρέους του ευρώ και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να επιτραπεί να αποτύχει.
”Δεν πρέπει να φτάσουμε σε μια κατάσταση στην οποία ένα μεγάλο νομισματικό σύστημα θα αποτύχει.” Ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και ο ισχυρότερος που βγαίνει από την παγκόσμια ύφεση, η Γερμανία έχει μια τεράστια ευθύνη, είπε.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία έχει μέχρι στιγμής ωφεληθεί πολύ περισσότερο από την κρίση του χρέους . Τα οφέλη είναι τόσο μεγάλα, η Γερμανία είναι τόσο ισχυρή σήμερα, που θα μπορούσε σχεδόν θεωρητικά να προσφέρει την αναδιάρθρωση της Ελλάδα από μόνη της. ”

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΛΛΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ..
    ΟΧΙ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.....ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΛΛΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ..
    ΟΧΙ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.....ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ..
    ..ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΙΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ & ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΣ..
    ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ του ΧΡΗΜΑΤΟ-ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΧΑΣΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]