Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλα τα ΜΜΕ υπέρ του... οθωμανικού δικαίου!

  • Σενάριο προπαγανδιστικής σκοπιμότητας:
    Μπορούμε να ζήσουμε με τους Τούρκους;

Αυτό το ερώτημα τίθεται, σε ένθετο, στο κυριακάτικο φύλλο της Ελευθεροτυπίας!!! Αφήνοντας πολλές εντυπώσεις και όχι θετικές… Μάλιστα στο εξώφυλλο φιγουράρει μια επιβλητική φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ! Προσέξτε όχι αν μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους Τούρκους αλλά αν μπορούμε να ζήσουμε μαζί τους! Αυτό το ερώτημα παρουσιάζεται στην διαφήμιση.

Υπάρχουν πολλά είδη ερωτήσεων, οι ευθείες, οι πλάγιες, οι ρητορικές, αλλά οι χειρότερες είναι οι προβοκατόρικες, αυτές που είναι αδιάφορη η απάντηση που θα δώσεις γιατί ο στόχος τους είναι να σε οδηγήσουν σε συζήτηση πάνω στο θέμα, άρα να υπάρχει ντε φάκτο αναγνώριση ότι υπάρχει ένα θέμα προς συζήτηση…

Σε αυτές είναι “ μανούλες” οι πολιτικοί και είναι στοιχειώδες για έναν διπλωμάτη να ξέρει να τις αποφεύγει. Εξαίρεση ίσως να αποτελεί η ελληνική εξωτερική πολιτική όπου οι υπουργοί μας συνεχώς υποπίπτουν σε τέτοια ολέθρια ατοπήματα υπερ της τουρκικής διπλωματίας.

Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο των όσων θα δημοσιευτούν την Κυριακή, αλλά προσωπικά θεωρώ την ερώτηση με την οποία ερωτώνται οι Έλληνες από λανθασμένη έως επικίνδυνη. Η εφημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και πολλοί θα είναι αυτοί που θα αρχίσουν να σκέφτονται απάντηση, για το αν μπορούμε να ζήσουμε με τους Τούρκους. Αλλά πότε ετέθη τέτοιο θέμα, για ποιον λόγο, με ποια λογική; Τί κλίμα προσπαθούν να δημιουργήσουν;

Θέλουν να ξεχάσουμε τα πάντα; Την ιστορία μας, τα όσα υπέφεραν οι πρόγονοί μας; Τι αισχρά παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη μας; Ποιος νομιμοποιεί τον οποιοδήποτε να χειραγωγεί την σκέψη του κόσμου; Ε όχι δεν θέλουμε να ξεχάσουμε την ιστορία μας και δεν θα ξεχάσουμε!!

Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν κυνηγούν φαντάσματα όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν οργανωμένα σχέδια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, και ίσως και άλλων ελληνικών περιοχών με τους εξ ανατολών γείτονες. Πολλές είναι οι συμπτώσεις για να είναι όντως συμπτώσεις. Την ίδια περίοδο που μας λένε πόσο ωραία περνούσαν οι ραγιάδες με την οθωμανική κυριαρχία, τίθενται αυτά τα “ άστοχα” ερωτήματα!

Ελπίζω να διαψευστώ, αλλά με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας ειλικρινά έχω πάψει να πιστεύω στα αθώα λάθη!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Την έννοια και την υπόσταση του έθνους πολεμούν. Να ξεχάσουμε όλοι, Έλληνες, Τούρκοι, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι πού ανήκουμε. Και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να γίνουμε ένα συνοθύλευμα με Ασιατικά, Αφρικανικά -και δεν συμμαζεύεται- φύλα, αν πρόκειται αυτό να επισπεύσει τη διαδικασία. Οι μπίζνες δεν μπορούν να περιμένουν.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την απαντηση την εδωσε ο Χειμαριωτης Σπυρομιλιος στο τελος της 2ης πολιορκιας του Μεσολογγιου (1825-26):

    "Ιδού ,κύριε Ζαϊμη,η Συνέλευση,ιδού Κολοκοτρώνη,ιδού Γκούρα,έπεσε το Μεσολόγγι διότι δεν ελάβατε πρόνοια,αλλά έπεσε ενδόξως.Τα χρονικά των αιώνων αθανατίζουν την φρουρά του.Δεν ζητούσαν ατομική ύπαρξη,αλλά φυλάττοντας τον όρκο "Ελευθερία ή θάνατος",με τα ξίφη στα χέρια τους σπάζουν τις τουρκικές φάλαγγες και σώζονται.Και σώζονται για να σας δείξουν πάλι ότι δεν ζητούν ατομική ύπαρξη,αλλά πνέοντες εκδίκηση προς τον εχθρό με νέους θριάμβους να απαθανατισθούν.Αλλά αν εχάθησαν και μέρος αυτών των ηρώων και τα αδύνατα μέλη,είναι συνέπεια της αποφάσεως τους να διατηρήσουν αμετράτεπτο τον όρκο διά να δείξουν στον κόσμο ότι ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΖΗΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ!!"

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να δωσουν τους νεκρους πισω με μια αναγνωριση και παλι δεν το συζηταμαι.Ειναι βαρβαροι και σφαγεις των λαων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]