Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πολιτικό Ισλάμ προβάλει επικίνδυνα

  • "Ισλαμικό Απελευθερωτικό Κίνημα" στη Μέση Ανατολή ονειρεύονται οι διάφοροι Αγιαολάχ και Μουλάδες
  • Είχαν επιχειρήσει ακριβώς το ίδιο με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαιρέτισε αυτό που αποκάλεσε «ισλαμικό απελευθερωτικό κίνημα» στον αραβικό κόσμο, καλώντας το λαό της Αιγύπτου και της Τυνησίας να ενωθούν γύρω από τη θρησκεία τους ενάντια στη Δύση. «Η αφύπνιση του ισλαμικού αιγυπτιακού λαού είναι ένα ισλαμικό απελευθερωτικό κίνημα και εγώ, στο όνομα της ιρανικής κυβέρνησης, χαιρετώ το λαό της Αιγύπτου και το λαό της Τυνησίας», είπε ο Χαμενεΐ από την Τεχεράνη κατά τη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής. Παράλληλα, κάλεσε τον αιγυπτιακό στρατό να επικεντρωθεί κατά του «σιωνιστή εχθρού» και όχι εναντίον του αιγυπτιακού λαού, ενώ αποκάλεσε τον πρόεδρο της Αιγύπτου «υπηρέτη των σιωνιστών και των Αμερικανών».
Μιλώντας στα αραβικά στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης για τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία, ο Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε τον αιγυπτιακό λαό να συνεχίσει τις διαμαρτυρίες του μέχρι την εγκαθίδρυση ενός «λαϊκού καθεστώτος που θα έχει ως θεμέλιο τη θρησκεία (το Ισλάμ)»!
«’Όσα συμβαίνουν σήμερα στη βόρεια Αφρική, την Αίγυπτο, την Τυνησία και σε άλλες χώρες έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Είναι όπως λέγαμε, με αφορμή την ισλαμική αφύπνιση κατά την νίκη της μεγάλης ισλαμικής επανάστασης του ιρανικού έθνους, που αποδεικνύεται σήμερα», δήλωσε ο Χαμενεΐ. «Η Αίγυπτος επί 30 χρόνια ήταν στα χέρια κάποιου που υπήρξε ο εχθρός της ελευθερίας, ο υπηρέτης των σιωνιστών», τόνισε. Για το λόγο αυτό «οι Ισραηλινοί και οι σιωνιστές εχθροί είναι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο για όσα συμβαίνουν, γιατί γνωρίζουν ότι αν η Αίγυπτος πάψει να είναι σύμμαχός τους, η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός στην περιοχή», πρόσθεσε.
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται αυτή την περίοδο, καθώς το ισλάμ φαίνεται να οδεύει προς την επιβολή των σχεδιασμών του, που δεν είναι άλλοι απο την εγκαθίδρυση σκληρών ισλαμικών καθεστώτων. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί... Την αρχή έκανε με την πτώση της ΕΣΣΔ και την εμφάνιση του ριζοσπαστικού ισλάμ στην Κεντρική Ασία. Επικεντρωνόμαστε στα τρια μεγαλύτερα κινήματα: Το Κόμμα της Ισλαμικής Αναγέννησης (ΚΙΑ), το Χιζμπ ουτ Ταρίρ (ΧΟΤ) και το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν (ΙΚΟ). Αναλύοντας την προέλευση, τις πεποιθήσεις, την επιρροή και τις δραστηριότητές τους ανακαλύπτουμε ότι, ενώ αυτά τα κινήματα ξεκίνησαν με διαφορετικές ιδεολογίες, προγράμματα και βάσεις στήριξης, η κατάσταση τότε στην Κεντρική Ασία (όπου και δημιουργήθηκαν "νέες δημοκρατίες") τα έφερε στο σημείο τόσο μεταξύ τους συνενόησης και συνεργασίας όσο και στην τροχιά άλλων σκληρών εξτρεμιστικών ισλαμικών ομάδων, όπως οι ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα. Μάλιστα το Χιζμπ ουτ Ταρίρ είχε στενές σχέσεις με το "Ιχβάν ου Μουσλιμίν", δηλαδή την Μουσουλμανική Αδερφότητα της Αιγύπτου. Η οποία ήδη απο το 1930 ήταν η πρώτη που διατύπωσε την ανάγκη για ισλαμική πάλη κατά της αποικιοκρατίας και για τη δημιουργία σύγχρονων ισλαμικών κρατών! Στο ντόμινο δε των εξελίξεων έρχεται να προστεθεί και η σημερινή ανακοίνωση απο το Καζακστάν. Με τον Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ (Καζάκος χωρικός που εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κόμμα, έγινε πρώτος γραμματέας του το 1989 και αργότερα πρώτος πρόεδρος του Καζακστάν) επί δυο δεκαετίες ηγέτη της χώρας να εξαγγέλει την διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών στις 3 Απριλίου, περίπου 20 μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του. Φυσικά τα εξτρεμιστικά ισλαμικά κινήματα βρήκαν απήχηση στα εκατομμύρια των μουσουλμάνων, εκμεταλλευόμενα την φτώχεια αλλά και την αδιαφορία της Δύσης, που πολύ αργά αρχίζει να κατανοεί πως τα παιχνίδια εξουσίας που έπαιζε τόσο χρόνια τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Κεντρική Ασία γυρνάνε εις βάρος της...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]