Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας


Μάρτιος του 2020 και περπατάω στους δρόμους της Αθήνας. Θέλω να πάρω ένα μπουκάλι νερό αλλά όλα τα περίπτερα που βρίσκω είναι κλειστά και έχουν βάλει πινακίδα "Ενοικιάζεται". Οι δρόμοι μουντοί γιατί τα πιο πολλά μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο και οι βιτρίνες είναι άδειες. Κάτω από την πόρτα του κάθε καταστήματος βλέπεις δεκάδες λογαριασμούς πεταμένους και σε μερικά υπάρχουν επικολλήσεις για δικαστήρια.

Στα πεζοδρόμια κάθονται παρέες. Τριαντάρηδες και σαραντάρηδες με ένα μπουκάλι μπύρα ξεχνάνε τον πόνο τους. Άνεργοι όπως και εγώ αλλά αυτούς τους πήρε η μπάλα. Εμένα όχι ακόμα γιατί με κρατάει το γέλιο το γιόκα μου. Κάτι πρέπει να βρω πάλι σήμερα να φέρω σπίτι. Ότι να ναι. Ότι χαμαλοδουλειά να ναι.

Τις επιστήμες μας τις ξεχάσαμε και εγώ και η γυναίκα μου. Δεν είναι χώρα για επιστήμονες και ίσως το μετανιώσαμε που δεν φύγαμε για το εξωτερικό μαζί με το μεγάλο κύμα φυγής. Ήταν το παιδί μικρό και φοβηθήκαμε. Ίσως ήμασταν και λίγο παραπάνω πατριώτες από όσο έπρεπε. Συνεχίζω το περπάτημα.

Ένα περίπτερο ανοιχτό επιτέλους. Διαβάζω τους τίτλους των εφημερίδων γιατί τα λεφτά δεν φτάνουν πια για Internet. Ότι μάθουμε είναι από την λαθρανάγνωση.

Μεγάλοι τίτλοι (κοινώς πιασάρικοι):

Η χωρά βγαίνει από την ύφεση!!!

Ναι βεβαία βγαίνει από την ύφεση. Τόσο που είχε πέσει το ΑΕΠ είναι εύκολο πια να φανεί ότι ανεβαίνει λίγο. Ίσως σταματήσουν τα λουκέτα όμως. Μπορεί να βρεθεί καμιά δουλειά που να δίνει και ένσημα! Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Η νέα κυβέρνηση υπόσχεται ανοικοδόμηση της χώρας!

Αχ παππού! Μου έλεγες πόσο τυχεροί είμαστε που δεν ζήσαμε την κατοχή και πόσο εύκολα τα βρήκαμε. Όμως τη ζήσαμε και εμείς την κατοχή μας παππού. Ζήσαμε και την καμένη γη και την ανεργία και την κατάργηση κάθε δικαιώματος. Δεν είμαστε τοσο τυχεροί όσο νόμιζες παππού. Και αν εσύ πολέμησες για να μην μπουν οι κατακτητές στη χώρα βρέθηκαν άλλοι που τους άνοιξαν την πόρτα. Με όπλα δεν μας έπαιρναν αλλά με τους εφιάλτες μας πηραν.

Νέα μέτρα του ΟΑΕΔ για μείωση της ανεργίας!

Τι να σου κάνουν τα μέτρα αν δεν υπάρχουν θέσεις? Άντε να επιδοτήσουν και άλλο τις εισφορές. Ποιος μπορεί να πληρώνει τους μισθούς? Οι εταιρίες που μπορούσαν έφυγαν για χώρες με λογικές φορολογίες και όσες δεν μπορούσαν έκλεισαν ή φυτοζωούν. Φώναζαν κάποτε όλοι ότι εδώ θα φτάσουμε αλλά το ΠΑΣΟΚ τότε ανακοίνωνε ότι οι ξένοι μας λένε ότι πάμε μια χαρά. Να τα χάλια μας.

Αποχωρεί από τις εξεταστικές το ΠΑΣΟΚ!

Εξεταστική για το μνημόνιο και το δάνειο - Πως δεχτήκαμε τέτοιους όρους και πως επιτράπηκε η σχεδιασμένη εξόντωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από την επιτροπή.

Εξεταστική για την αδράνεια του ΠΑΣΟΚ τον χειμώνα του 2009 - Όταν τα επιτόκια ήταν ακόμα χαμηλά αλλά αντί να πάρουμε το δάνειο διακηρύσσαμε στην οικούμενη πόσο άχρηστη χώρα είμαστε μέχρι να σταματήσει να μας εμπιστεύεται μέχρι και η Ουγκάντα. Όταν ακούγαμε φανφάρες για πράσινη ανάπτυξη και προετοιμαζόταν μαύρη κατοχή. Το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από την επιτροπή.

Εξεταστική για τη νομιμοποίηση του τζόγου - Όταν και οι τελευταίες οικονομίες μεταφερθήκαν στα ταμεία των φίλα προσκείμενων προς την τότε κυβέρνηση εταιριών με φωτογραφικά νομοσχέδια. Όταν ξεκίνησε η εκπαίδευση του κόσμου σε νέες μεθόδους οικονομικής εξόντωσης και ο ΟΠΑΠ έβγαζε πανηγυρικές ανακοινώσεις για αύξηση των κερδών. Το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από την επιτροπή.

Εξεταστική για τις διεκδικήσεις του ΔΝΤ στα Ελληνικά μουσεία - Όταν είχε έρθει η πρώτη απαίτηση για το μουσείο της ακρόπολης νομίζαμε όλοι ήταν ανέκδοτο. Μετά διαβάσαμε προσεκτικά την καταδίκη που είχαμε υπογράψει και καταλάβαμε ότι αυτά που μας κάνουν Έλληνες δεν θα μας ανήκουν πια.

Καταγγέλλει τις πρακτικές Γ.Α.Π. το νέο ΠΑΣΟΚ!

Ναι τώρα μας έπεισαν. Τα ίδια πρόσωπα που ήταν υπουργοί τότε τώρα μας λένε ότι δεν συμφωνούσαν. Και γιατί δεν παραιτηθήκαν? Ήταν βολική η υπουργική καρέκλα μάλλον. Τώρα καταγγέλλουν και υπόσχονται σοσιαλισμό. Έχουμε μπλέξει με τις λέξεις σε αυτή τη χώρα. Τον είδαμε τον σοσιαλισμό σας, ευχαριστούμε για την επίδειξη. Θα σας φωνάξουμε πάλι όταν μας πιάσουν οι μαζοχισμοί μας.

Μεγάλη ανοησία που κάθισα πάλι να διαβάσω εφημερίδες. Μόνο να σου μαυρίσουν την ψυχή μπορούν. Συνεχίζω προς την γωνίτσα που έχω σταθεί τυχερός την τελευταία εβδομάδα. Δυο φορές με πήραν για σκάψιμο από εκεί. Καμιά 20ρια ευρουλάκια αν μαζέψω σήμερα θα είναι καλά. Αν βγάλει και αλλά τόσα η γυναίκα με το σφουγγάρισμα θα είναι σπουδαία μέρα. Κάθομαι και περιμένω.

Γ.Μ.

ΥΓ. Προσπαθώ να γράψω ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας οπότε κάθε ιδέα είναι καλοδεχούμενη. Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι πια κυβέρνηση να βάλω το 2020. Θα είναι Ν.Δ. η κάποια κυβέρνηση συνεργασίας? Μήπως θα είναι πάλι ΠΑΣΟΚ; Α ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κι όμως αγαπητέ μου, πάλι Πασοκ θα είναι, οι δουλοραγιάδες πάντα Πασοκ θα ψηφίζουν.
    Τους ακούω καθημερινά να δηλώνουν ότι ο Γιωργάκης ήρθε να σώσει τη χώρα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητη Ιφιγενεια,

    θελω να πιστευω οτι επειδη εκλεισε πλεον η στροφιγγα ακομα και τα κομματοσκυλα σιγα -σιγα θα δουν πιο περα απο τον ισκιο τους!Οι δημοσκοπησεις παντα προσπαθουν να αβανταρουν τον ΓΑΠ αλλα και μονο απο τα τραγικα ποσοστα που του δινουν,φαινεται πως ο Νεοελληνας εχει αρχισει και ξυπναει!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι και το εύχομαι ολόψυχα!
    αλλά δεν κρύβω ότι και στις δημοσκοπήσεις βλέπω σκευωρίες, ίσως για κάποιο λόγο να θέλουν να τρομοκρατήσουν τον ΓΑΠ, από την άλλη ανεβάζουν τα ποσοστά ενός κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση (ΛΑΟΣ), δεν ξέρω, είμαι καχύποπτη με τους πάντες τα τελευταία χρόνια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]