Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε Ελληνικά νερά ψάχνουν για πετρέλαιο οι Τούρκοι

Κοντά στο Καστελόριζο οι έρευνες

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεων της Τουρκίας απόφασης περί γεωφυσικών ερευνών νότια και ανατολικά του Καστελόριζου.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρ. Δελαβέκουρας σημειώνει πως αυτό αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο.
Επισημαίνει ακόμη πως σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Καταλήγοντας τονίζει πως ήδη ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επικοινώνησε με τους αρμοδίους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας πως η το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Η ανοιχτή αυτή αμφισβήτηση της Άγκυρας, σχετικά με την Ελληνικότητα των υδάτων πλησίον της περιοχής του Καστελόριζου, όπου και γίνονται οι σχετικές τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο, πιστεύουμε πως θα είναι η αρχή μίας πολύ μεγάλης διαμάχης για τον ενεργειακό πλούτο της συγκεκριμένης περιοχής. Η αμφισβήτηση της Ελληνικότητας όμως αποδεικνύει πως η Τουρκία είναι διατεθειμένη να αμφισβητήσει και την Αίγινα, αν διαπιστώσει πως εκεί υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου!
Τι κάνει το Ελληνικό ΥΠΕΞ; Διαμαρτύρεται, όπως πάντα... και αυτό έχει καταντήσει να είναι κουραστικό...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]