Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο επικεφαλής των Ελλήνων βατραχανθρώπων στα Ίμια αφηγείται: "Όλοι κλαίγαμε με τη σημαία..."

  • "Οι διαταγές ήταν να εξοντώσουμε όσους περισσότερους μπορούσαμε κερδίζοντας χρόνο"
Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθη­καν, από την αποφράδα εκείνη νύ­χτα του Ιανουαρίου του 1996. Τη νύχτα, που τρεις γενναίοι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού έδωσαν τις ζωέςτους, για την πατρίδα που σερνόταν στην κρίση των Ιμίων. Την κρίση, που έδωσε αφορμή στην Τουρκία, να θέσει το ζήτημα των «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά.
Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, μαθαίνουμε ότι, αν και ο κ. Σημίτης ευχαριστούσε (γιατί;) τους Αμερικάνους αν και ο κ. Πάγκαλος πρότεινε να πουν, ότι τη σημαία την πήρε ο… αέρας στα Ίμια, υπήρχαν πάνω στις βραχονησίδες πραγματικοί Έλληνες και πραγματικοί άνδρες που ήταν έτοι­μοι να δώσουν τη ζωή τους.
Δεν ήταν διατεθει­μένοι να διαπραγματευτούν με σκυμμένο το κε­φάλι σαν τους ραγιάδες, ούτε να πουν ψέμματα σε όλο το λαό για «τα ξερονήσια με τα κατσίκια», όπως τα έλεγε τότε ο Κλίντον.
Πριν περάσουμε στη συγκλονιστική περι­γραφή της κρίσης των Ιμίων από τα χείλη του υποπλοιάρχου των ΟΥΚ Θεόδωρου Μούση, αισθανόμαστε κι εμείς ότι πρέπει να επαναλάβουμε τα ονόματα των τριών Ελλήνων, που έπεφταν νεκροί όταν έπεφτε το ελικόπτερο τους, την ίδια ώρα που ανέβαιναν στα Ίμια δέκα Τούρκοι κομάντος: Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός. Παρόντες…

Ξέραμε πως θα πεθάνουμε
«Στις επτά και μισή, πήραμε διαταγή να μα­ζέψουμε ια πράγματα και να πάρουμε το σύμ­βολο μαζί μας», περιγράφει ο Θεόδωρος Μούσης, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής των ανδρών, των βατραχανθρώπων που βρίσκονταν επάνω στο πετρώδες, ξερό έδαφος της βραχονησίδας ακάλυπτοι, σαν πρόβατα επί σφαγήν. «Πήγαμε εκεί ξέροντας ότι θα πεθαίναμε στην περίπτωση εμπλοκής. Αυτές ήταν οι διαταγές. Στόχος μας; Να εξοντώσουμε όσους περισσότερους μπορούσαμε κερδίζοντας χρόνο. Γι’ αυτό και ο εξοπλισμός μας ήταν υπερσύγχρονος», προ­σθέτει ο επικεφαλής των Ελλήνων βατραχαν­θρώπων. Η ΟΥΚ είχε εντολή να εγκατασταθεί εκεί ώστε να ελέγχει τις κινήσεις των Τούρκων βατραχανθρώπων, που αποβιβάστηκαν στη βρα­χονησίδα, ενώ παρακολουθούσε τη τουρκική φρεγάτα τύπου «Μέκο», η οποία προσέγγιζε τη δυτική ‘Ιμια.
«Να μην κατεβάσουμε τη σημαία, είπαν κάποια από τα παιδιά. Όλοι κλαίγαμε. Ο ένας κράταγε τον άλλον. Με βαριά καρδιά, λίγο πριν αποχωρήσουμε έδωσα παράγγελμα: “Πρ­οσοχή”. Είπαμε τον εθνικό ύμνο και στις 8.30 πή­ραμε τη σημαία και φύγαμε».
Τα λόγια του Θ. Μούση είναι απόδειξη ότι όλοι ήιαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα, να ρισκάρουν, να σκοτώσουν, αλλά και να θυσιαστούν για την πατρίδα, όπως τα τρία μέ­λη του πληρώμαιος του ελικόπτερου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που πέταγε εκείνη την ώρα πάνω από τα Ίμια.
Αυτή, είναι η μια πλευρά. Η άλλη καταγρά­φεται γλαφυρά μέσα από το βιβλίο, που έγρα­φαν οι δημοσιογράφοι ΑΘ. ‘Ελλις και Μ. Ιγνατίου, για την κρίση των Ιμίων. «Να φύγουμε από τα Ίμια και να τερματιστεί η κρίση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε στα Ίμια», είπε ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως αποκαλύπτεται από το βιβλίο τους με τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικα­νών, πρότεινε:
«Να πούμε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας και να κλείσουμε την υπόθεση». Αυτό είναι ανδρεία…
Και δεκαπέντε χρόνια μετά, ας το ξεκαθαρί­σουμε. Ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου, ο οποί­ος σήκωσε την Ελληνική σημαία στη βραχο­νησίδα, κατηγορήθηκε από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, ότι «έριξε λάδι στη φωτιά» και ότι μπορεί να μην είχε συμβεί τίποτα αν δεν το έκανε. Ομως, ποτέ δεν μετάνιωσε για την πρά­ξη του, να τοποθετήσει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά και καλά έκανε.
Ο Δημήτρης Διακομιχάλης, φοβόταν και με­ρικές ημέρες μετά, θα επαληθευτεί, ότι οι γεί­τονες αμφισβητούν την ελληνικότητα των Ιμίων και συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευ­θυντή Καλύμνου, τον ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού ύψωσε την ελληνική σημαία. Μια μέρα αργότερα, το ελληνικό σύμβολο αντικατα­στάθηκε με το τουρκικό.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος, πράκτορας της MIT, όπως αποδείχθηκε αργότερα, Σερτ Τσεσούρ, και ο συνάδελφος του κατέφθασαν στα Ίμια πήραν την ελληνική σημαία την οποία πα­ρέδωσαν στην εφημερίδα «Χουριέτ» στη Σμύρνη, και πλέον ανέμιζε η δική τους.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

21 σχόλια :

  1. Αδικοχαμένοι ήρωες που δεν πρόλαβαν να μιλήσουν. Αυτή η προδοσία ήταν το διάγγελμα του Σιμήτη προς τους Έλληνες μόλις ανέλαβε καθήκοντα. Και αυτός που πήρε το δαχτυλίδι του καταργεί τώρα τη Νεώτερη Ιστορία από το λύκειο για να μην μάθουν οι νεώτεροι.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΧΛΕΧΛΕΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΑΣ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός. Κάθε φορά που θυμάμαι τα παιδιά αυτά κλαίω, αλλά δεν ξέρω γιατί. Γιατί χάθηκαν εντελώς άδικα και μάταια, γιατί λίγοι Έλληνες δέχονται ότι δεν ήταν "ατύχημα" ή γιατί το ξέρω πως και σήμερα να επαναλαμβανόταν το επεισόδιο θα γινόταν το ίδιο; Πάντως δάκρυα απελπισίας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι τρεις ήρωες των Ιμίων ΔΕΝ ΧΆΘΗΚΑΝ ΆΔΙΚΑ. Δώσανε την ζωή τους γιατί τους ζητήθηκε να πράξουν αυτό που ορκίστηκαν να κάνουν. Βρίσκονται στα Ίμια για να μας θυμίζουν ότι ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΉΡΩΕΣ ΤΕΛΙΚΆ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΧΏΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΉΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΉΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΊΟ ΤΌΤΕ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΆΔΙΚΗ Η ΘΥΣΊΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΟΠΟΊΟΣ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΝΊΞΕΙ ΤΟ ΑΊΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ. ΟΣΟΙ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΆ ΤΑ ΠΑΛΙΚΆΡΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΟΥΔΊ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπουργε τοτε και αντιπροεδρε τωρα , τα παιδια σου θα ειναι πολυ περηφανα απο τις ιδεες που ειχες εκεινη την νυχτα...ευγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η σημαία μας.
    Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ BLOG ΑΞΙΖΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ?????( ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΚΗΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΙΩ ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΔΑΔΙ ,ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ , ΕΤΣΙ ,ΝΑ ΣΙΓΟΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΟΥ,ΤΟ ΚΑΘΗΚΙ)- ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τιμη και δοξα στους ηρωες της πατριδας μας. Ενα κερακι στην εκκλησια για τις ψυχουλες τους. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕς ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τιμή και δόξα στους ήρωες.Το ελικόπτερο το έριξαν οι αμερικάνοι με ένα σύστημα που έκανε διαστολή στον έλικα και έτσι δεν υπήρξαν στοιχεία,ο αρχηγός των ΟΥΚ απηλύθηκε απο τον προδότη σημίτη,του είπε,άν ανέβεις επάνω (εκεί που ειναι οι τούρκοι)δεν θα βρεις την οικογένειά σου όταν γυρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ .ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΗΤΗ.ΟΤΑΝ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ 62 ΕΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΕΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΠΗΓΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΑΛΑ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΖΕ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ.ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν σκέφτεσαι κάτι. Ότι αν δεν υπακούσουν εντολές υπάρχουν σοβαρά πρόστιμα και αυτοί έχουν να θρέψουν τις οικογένειες τους. Πως θα τα έβγαζαν μετά. Νομίζεις πως ήθελαν να φύγουν; ο πατέρας μου ήταν εκεί και κάτι ξέρω

      Διαγραφή
  11. ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ30 Ιανουαρίου 2011 στις 9:56 π.μ.

    καλημερα σε ολους τους Ελληνες,που νοιωθουν Ελληνες,που σκεφτονται και ζουν ως Ελληνες.η προδοσια,γνωστη. η ντροπη,δεδομενη. τα δεδομενα,γνωστα.κανεις μας ποτε δε θα υποστηριζε ετσι κι αλλιως οτι τα βατραχια μας θα ηταν συμφωνα με αυτη τη κινηση. ο ακρατος επαγγελματισμος τους, η τελεια εκτελεση των διαταγων που επαιρναν ηταν ολα βασει της πιστης οτι ολα ειναι προς οφελος της πατριδας και ας ηταν αντιθετα με τα πιστευω τους(υποστολη σημαιας σε Ελληνικο εδαφος).Εχοντας συνηδητοποιησει τι εποχες διανυουμε,λεω ενα τεραστιο ευχαριστω στα ΟΥΚ για τις υπηρεσιες στη πατριδα και κανω καλεσμα σε οποιον απο τις ειδικες δυναμεις μας διαμενει ανατολικη αττικη να ερθουμε σε επικοινωνια ζητωντας του να μου μεταφερει λιγες απο τις γνωσεις εκπαιδευσης ,μαχης καιεπιβιωσης με σκοπο να τις μεταφερω συνεχεια και εγω ως προς την εκπαιδευση νεων η συνομιληκων μου.ολοι οι Ελληνες πρεπει να ειμαστε αξιομαχοι,ζητω τη γνωση μην εχοντας την οικονομικη δυνατοτητα να κανω εκπαιδευση τετοιου επιπεδου η και μικροτερου.εελπιζω αυτο να μου δωσει στοιχεια καλυτερης,ανωτερης διαωιωσης αναμεσα στους εχθρους μας,εγχωριους και εξωτερικους.ευχαριστω εκ των προτερων.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!! ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άγγελος Πρωτοστάτης.

    Κλάψτε τώρα χλεχλέδες. Είπατε τον Εθνικό ύμνο και υποστείλατε την σημαία για να είστε εντάξει με τη συνείδησή σας. Γυρίσατε πίσω να δείξετε το μπόι σας. Σας διατάξανε κάτι διαχρονικοί προδότες, οι εκάστοτε χρήσιμοι ηλίθιοι, να υποστείλετε το σύμβολο και το κάνατε υπακούοντας σε διαταγές. Ποιά στρατηγική αναγκαιότητα επιτάσσει την αποκαθήλωση της σημαίας πέραν της ήττας; Έπρεπε να μείνετε εκεί και να τους αναγκάσετε ή πολεμήσουν ώς όφειλαν(αποδεικνύοντας στον μπουχέσα Πάγκαλο πως μπορούν να γίνουν και παραγωγικοί αν οι συνθήκες το απαιτούν), ή να σας εξολοθρεύσουν με φίλια πυρά. Αυτό έκανε και ο Λεωνίδας με τους 300 του, γράφοντας ιστορία, τοίς κείνων ρήμασι πειθόμενος. Τοις ρήμασι των ένδοξων προγόνων του και όχι της τότε πολιτικάντικης ελίτ της Σπάρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς παρεξήγηση. Αν πηγαινες εσυ εκεί θα έφευγες πριν δώσουν διαταγή. Αυτοί για να μπουν στις ΟΥΚ περνάνε δοκιμασίες που εσυ δεν φαντάζεσαι. Γιατι; για να προστατέψουν την πατρίδα τους. Ο πατέρας μου ήταν εκεί. Οπότε τώρα μου έβρισες τον πατέρα. Χλεχλε

      Διαγραφή
  13. Η ΔΙΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ.Η ΜΟΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΗΤΑΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ.ΚΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΗΤΑΝ 62 ΕΤΩΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΜΑΝΤΟΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ
    ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΕΙΤΕ ΝΕ ΠΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ ΥΨΩΣΕΤΕ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΕΣΑΝ
    ΗΡΩΙΚΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ.ΕΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ Ο ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΥΣ ΝΑ ΣΑΣ
    ΛΕΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ.ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ
    ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ
    ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ?? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ.Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΜΟΝΟ ΜΟΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΟΖΙ.!!!
    ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΩΣ Η ΣΗΜΑΙΑ ΠΕΦΤΕΙ.ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ.ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΥΡΙΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΥΚ ,ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΜΙΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ,ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΥΡΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ μεγαλου ΣΗΜΙΤΗ ,ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ,ΠΡΟΦΥΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΧΑΜΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ΣΑΥΡΑ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΛΕΙΩΣΕΙ.... ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΣ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ ,ΚΥΡΙΟΙ. -ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αιωνία τους η μνήμη!ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ! Και όση προπαγάνδα και να κάνουν τα βοθροκάναλα και τα υπόλοιπα ΜΜΕ,όσο και να αποκρύπτουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, η σύγχρονη ιστορία δείχνει πως δεν είμαστε σαν τα μούτρα ΚΑΝΕΝΟΣ στο πλανήτη.Όταν χρειαστεί υπερασπιζόμαστε τα πάτρια εδάφη και είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για αυτά τα Άγια χώματα.Όσο για τους Εφιάλτες πάντα θα υπάρχουν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας.Όσο για τους αστούς γνωρίζουν πολύ καλά την προδοσία εκείνης της μέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όσοι παραλληλίζουν μια ομάδα καταδρομέων με τον Λεωνίδα τον Βασιλιά της Σπάρτης είναι τουλάχιστον αστείοι. Εαν ο Λέωνίδας δεν ήτανε βασιλιάς θα περίμενε τους Πέρσες μόνος του στις Θερμοπύλες, θα περνούσαν από πάνω του και ακόμα θα τον ψάχναμε..
    Η απόφαση να φύγει η σημαία ήταν απόφαση του αρχηγού του κράτους τον οποίο εαν θυμάστε τον ξαναβγάλαμε προθυπουργό..
    @10:52 ..θα σου επέστρεφα το Χλεχλές αλλά σου πέφτει λίγο..το κρετίνος σου πάει καλύτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καποιος ποιο πανω εγραψε, οι Ελληνες δεν ξεχναμε.Να του θυμησω, λιγο καιρο μετα τα ιμια ειχαμε εκλογες και ο ΑαρωνΑβουρι κερδισε πανηγυρικα!Εγινε πρωθυπουργος.Ο Παγκαλος βγηκε πρωτος στην περιφερεια του και το ιδιο ο Αρσενης.Ο εγγονος του δοσιλογου πΑΓΓΑΛΟΥ ειναι ακομα στην βουλη.Και εκανε και την προδοσια του Οτσαλαν.Του λεω επισης πως και τους δημοσιογραφους τους πεμτοφαλαγγιτες
    δεν πρεπει να ξεχναμε,που καλλειψαν το γεγονος με επαισχυντο τροπο και μαυρη προπαγανδα.Ακομα και σημερα
    δημιουργουν ηττοπαθεια στον Ελληνικο λαο.Πρεπει και πολοι απ"αυτους να πανε στο Γουδι μαζι με τους πολιτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο πατέρας μου ήταν εκεί οπότε οποίος έβρισε τους κομάντος έβρισε τον πατέρα μου. 2ον Αν δεν άκουγαν στις διαταγές των προδοτών θα είχαν τεράστια πρόστιμα. Μετά πως θα μεγάλωνανε τις οικογένειες τους; αν θέλετε να το παίξετε άντρες πηγαίντε εσείς εκεί με ρίσκο της ζωής σας και να είστε περικύκλωμενοί με τουρκικές φρεγάτες που είναι σε απόσταση βολής. Πηγαίντε. Χλεχλεδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]