Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βράδυ επισκέφθηκε η τουρκική αντιπροσωπεία τα Πομακοχώρια της Ξάνθης


Προκαλούν την νοημοσύνη


και την ανεκτικότητά μας


Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ένα καραβάνι αυτοκινήτων της αστυνομίας, της ασφάλειας και της ΕΥΠ που συνόδευαν Τουρκικό τουριστικό λεωφορείο πέρασαν μέσα από την πόλη της Ξάνθης παραβιάζοντας κάθε ερυθρό σηματοδότη που βρέθηκε στην πορεία τους!

Στο τουρκικό λεωφορείο επιβάτες ήταν Τούρκοι επίσημοι οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ξάνθη με προορισμό τα ορεινά Πομακοχώρια.

Η άφιξή τους στα Πομακοχώρια έγινε με την δύση του ηλίου και υπό την στενή παρακολούθηση των αρχών ασφαλείας της Ελλάδας, που δεν άφησαν στιγμή από τα μάτια τους ούτε έναν από τους «επίσημους πράκτορες» αυτής της τουρκικής επίσκεψης.

Στις επαφές που είχαν με προύχοντες των χωριών, αλλά και με τον Δήμαρχο Μύκης, δεν δίστασαν οι «επισκέπτες» να επαναλάβουν τα γνωστά περί ενότητας των Τούρκων, φροντίδας της «μητέρας πατρίδας» στους Τούρκους της Θράκης, επαγρύπνησης και επιμονής στην μόρφωση της Τουρκικής (και όχι Πομακικής) νεολαίας σε σχολεία μειονοτικά και όχι δημόσια (η επιμονή αυτή σκοπό έχει στην μη απομάκρυνση των νέων μουσουλμανόπαιδων από την πλύση εγκεφάλου που δέχονται από μειονοτικούς δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι εντεταλμένα όργανα της Άγκυρας και εκτελούν συγκεκριμένη προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Άγκυρας μέσα στα μειονοτικά σχολεία).

Η προσέλευση των Πομάκων κατοίκων της ορεινής Ξάνθης δεν ήταν η αναμενόμενη και δημιούργησε μία νευρικότητα σε εκείνους που ανέλαβαν την οργάνωση. Ο λόγος άλλωστε που η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα και βράδυ Σαββάτου ήταν η απρόσμενα αραιή προσέλευση των Πομάκων κατοίκων της περιοχής.

Τα εύσημα πρέπει να δοθούν στους αρμόδιους που δεν δίστασαν να δώσουν εντολή στενής και πλήρους παρακολούθησης-κάλυψης των επισκεπτών από εκπαιδευμένους αστυνομικούς της ασφάλειας. Ήταν η πρώτη φορά που στην προκλητικότητα των γειτόνων δόθηκε μία σαφής απάντηση, που δεν περιείχε ίχνος αδιαφορίας ή αμέλειας, όπως είχε γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Τα εύσημα όμως πρέπει να δοθούν και στους Έλληνες Πομάκους που με την στάση τους απαξίωσαν την προκλητική επίσκεψη των Τούρκων αξιωματούχων στην περιοχή τους και έδειξαν πως τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν τραγικά εις βάρος του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και της Άγκυρας.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως κατά τις ημέρες πριν την συγκεκριμένη επίσκεψη, πλήθος Τούρκων πρακτόρων έκανε στην κυριολεξία «κόσκινο» την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να εξασφαλίσει την επιτυχία της αποστολής-επίσκεψης αυτής. Δυστυχώς, γι αυτούς, το μόνο που τελικά κατάφεραν ήταν να συγκεντρώσουν τα γνωστά φερέφωνά τους, δηλαδή μερικές δεκάδες ανθρώπων, αλλά και μερικούς ακόμη που υπέκυψαν σε πιέσεις (επιστροφή χρημάτων από χρέη, διακοπή σπουδών των παιδιών τους στην Τουρκία).

Η επόμενη ημέρα θα φέρει και άλλες εξελίξεις και θα φανερώσει τις πρώτες αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές (Πομάκοι, Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής με τα φερέφωνά του).

Ευχή όλων μας είναι η συγκεκριμένη πολιτική αντιμετώπισης εκ μέρους των αρχών ασφαλείας, που επιλέχθηκε για την συγκεκριμένη επίσκεψη, να συνεχισθεί και στο μέλλον.


Κωνσταντίνος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]