Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τουρκική μαφία στηρίζει Ερντογάν!


Ο «νονός» Αλαατίν Τσακιτσί βάζει στο στόχαστρο φοιτητές του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου που έχουν ξεσηκωθεί

Από τον Μιχάλη Ψύλο

Μόνο στην Τουρκία του Ερντογάν μπορεί να συμβαίνουν αυτά: Το αφεντικό της τουρκικής μαφίας Αλαατίν Τσακιτσί προσφέρει την προσωπική του… υποστήριξη στον διορισθέντα από τον Τούρκο πρόεδρο πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου Μελίχ Μπουλού, ο οποίος έχει πυροδοτήσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις στην Τουρκία από το 2013 και την εξέγερση για το πάρκο Γκεζί.

«Εάν παραιτηθείτε, θα ανοίξετε τον δρόμο σε αυτούς τους τρομοκράτες ακτιβιστές» γράφει ο αρχιμαφιόζος σε δισέλιδη επιστολή του, που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο twitter, προτρέποντας τον δοτό πρύτανη να «αντισταθεί σθεναρά» στους τρομοκράτες φοιτητές. διαδηλωτές. Ποιος είναι ο Τσακιτσί; Απελευθερώθηκε από τη φυλακή τον περασμένο Απρίλιο με πρωτοβουλία του ακροδεξιού στενού του φίλου και κυβερνητικού εταίρου του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο αρχιμαφιόζος ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής στο διαβόητο σκάνδαλο Σούσουρλουκ, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, με το οποίο αποκαλύφθηκε η συνωμοσία της τουρκικής μαφίας με κορυφαίους πολιτικούς της εποχής και τους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους για τη διάπραξη εγκλημάτων. Ο Τσακιτσί είχε απειλήσει μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ήδη διατυπώθηκαν εναντίον του κατηγορίες από την Εισαγγελία της Αγκυρας.

Τι έχει να φοβηθεί, όμως, ο αρχιμαφιόζος; Αφού την ίδια γλώσσα εναντίον των διαδηλωτών φοιτητών χρησιμοποιεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Υπηρέτες τρομοκρατικών οργανώσεων» χαρακτήρισε και πάλι ο Ερντογάν τους φοιτητές, ενώ η αστυνομία καταφεύγει καθημερινά σε πογκρόμ συλλήψεων. Ο Ερντογάν κατηγόρησε, μάλιστα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι υποστηρίζουν τους φοιτητές σε μια προσπάθεια «να καλύψουν τη διαφθορά τους και την πολιτική τους εξουθένωση». Ζήτησε δε καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική από το κράτος για να συνετιστεί η νέα γενιά. Και η αρχή έγινε στα τζαμιά όλης της χώρας, στην προσευχή της Παρασκευής.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων υποχρέωσε τους ιμάμηδες να κάνουν κήρυγμα ενάντια στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. «Το ανώτατο θρησκευτικό όργανο της πολιτείας χρησιμοποίησε τα τζαμιά για πολιτική, για να δώσει μαθήματα ηθικής στους φοιτητές» τόνισε ο Ιμάμογλου. Τι υποχρεώθηκαν να πουν στο κήρυγμά τους οι ιμάμηδες; Ότι, αν η νεολαία σταματήσει τις διαδηλώσεις, «θα ωφεληθεί και θα κερδίσει τόσο σε αυτή όσο και στη μεταθανάτια ζωή».

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων -τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης- «θα πρέπει να ζητήσει από τον Αλλάχ να δώσει στους νέους μας μια κυβέρνηση που δεν τους ξεχωρίζει και δεν θα χρησιμοποιεί όρους, όπως “τρομοκράτες”, για να τους χαρακτηρίσει. Αλλά και να απαντήσει στους νέους γιατί δύο στους τρεις πτυχιούχους πανεπιστημίου στη χώρα είναι άνεργοι ή γιατί έως και το 75% των νέων θα ήθελε να φύγει από τη χώρα, εάν είχε να επιλέξει». Την ίδια ώρα, βέβαια, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Ολλανδέζας ευρωβουλευτού του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κάτι Πίρι, γιατί τόλμησε να υποβάλει ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την «κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία». Ο Σοϊλού, προϊστάμενος των δυνάμεων ασφαλείας που καταδιώκουν τους φοιτητές, κατηγόρησε την Ολλανδέζα ευρωβουλευτή ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας και την… καταράστηκε «να γεράσει με βρόμικες απαιτήσεις»!

Για την «ταμπακέρα», όμως, τίποτα! Κουβέντα για τις καταγγελίες της ευρωβουλευτού σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση στις φυλακές του πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς επί πέντε χρόνια, «με μοναδικό έγκλημα το γεγονός ότι εκπροσωπεί ανθρώπους χωρίς φωνή ενάντια στον αυταρχισμό του προέδρου Ερντογάν».

«Δεν είναι προσωπική μου γνώμη, αλλά η άποψη που συμμερίζεται η ανώτατη Αρχή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αξίωσε να απελευθερωθεί αμέσως ο Ντεμιρτάς» τονίζει στην ερώτησή της η Κάτι Πίρι. Προσθέτει μάλιστα ότι, «αν οι ηγέτες του HDP φυλακίζονται, όπως και οι βουλευτές του, οι δήμαρχοι και τα στελέχη του, είναι άχρηστο να συνεχίσουμε να συνομιλούμε με την Αγκυρα, αν δεν υπάρξει δράση από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης. Πιστεύω ότι είναι καιρός να ασκήσουμε πίεση, καθώς μόνο αυτό κατανοεί ο Ερντογάν».

Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του Σοϊλού, βέβαια, ο οποίος, ως σκληροπυρηνικός ισλαμοεθνικιστής, φλερτάρει με την ιδέα να διαδεχθεί τον Ερντογάν στην εξουσία όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, καθώς προηγείται όλων των άλλων δελφίνων στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των μελών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Newsbreak






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]