Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Λύση δύο κρατών στην Κύπρο


"Ο Μητσοτάκης να μάθει τα όρια του"

Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε ξανά σήμερα το ομοσπονδιακό μοντέλο για την Κύπρο, επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη βιώσιμη επιλογή είναι ένα μοντέλο δυο κρατών, όπως μεταδίδει το Anadolu.

"Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει πλέον οι Τουρκοκύπριοι να είναι τα θύματα από το αδιέξοδο των τελευταίων 50 ετών", δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη "να μη προκαλεί" και να μάθει "τα όρια του".

Απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν μπορεί να συναντηθεί με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό. "Αν δεν ξέρεις τα όρια σου είναι σαν να κλοτσάς το τραπέζι [των διαπραγματεύσεων]", ανέφερε.

Σε ένα νέο παραλήρημα ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε μάλιστα ότι "θα μάθετε καλά την τρέλα των Τούρκων".

Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις ανέφερε: "Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου; Κάνετε λάθος αν έχετε τέτοια εντύπωση. Όποια βοήθεια και αν έρθει να ξέρετε, η Τουρκία είναι όρθια και στη θέση της και ξέρει και το που και το τι μπορεί να κάνει".

Ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα αγνοεί την τουρκική κοινότητα στο νησί και έχει καταδικάσει τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία για 50 χρόνια. "Δεν έχει νόημα να μιλά κανείς για τις παλιές φόρμουλες. Το θέμα της Κύπρου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια νέα προσέγγιση προσανατολισμένη στα αποτελέσματα, σύμφωνα με το πνεύμα της νέας εποχής".

"Οι τελευταίες ανακοινώσεις από την Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή στην συμπεριφορά της που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους. Τώρα δεν υπάρχει άλλη οδός στην Κύπρο από τη λύση των δύο κρατών", τόνισε.

 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]