Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσελίκ: "Οι σύμμαχοί μας πρέπει να κάνουν υποδείξεις στην Ελλάδα"


Τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Κυπριακό, κλήθηκε να σχολιάσει ο Ομέρ Τσελίκ. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, του ΑΚΡ, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και για άλλη μια φορά επιδόθηκε σε λεονταρισμούς.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, θα επηρεάσουν τις διερευνητικές επαφές, ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, τόνισε πως η Τουρκία προσπαθεί να δείξει ευαισθησία για μία ομαλή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στην αρχή των συνομιλιών προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα των διερευνητικών.

"Οι σύμμαχοί μας, μας είπαν πως οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στον πρόεδρό μας για τη θετική μας ατζέντα με την Ελλάδα. Η Τουρκία έχει την πιο θετική συμβολή. Οι σύμμαχοι μας πρέπει να κάνουν υποδείξεις στην Ελλάδα", είπε ο Τσελίκ.

Στη συνέχεια φυσικά άρπαξε την ευκαιρία για να μιλήσει για το Κυπριακό χρησιμοποιώντας ξανά, όπως και για την περίπτωση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τον όρο "γενοκτονία" αγνοώντας τον ορισμό του: "Ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει κατάληψη στην Κύπρο, αντιθέτως, είναι μια ειρηνική δύναμη. Ο τουρκικός στρατός πήγε εκεί για να αποτρέψει τη σφαγή, να αποτρέψει τη γενοκτονία. Βλέπουμε πως κάποιες ομάδες αψηφούν ακόμα τη λογική και παράγουν ρατσιστικές προσεγγίσεις. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί. Οι Ελληνοκύπριοι αρνούνται να μοιραστούν τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούν να πάρουν τα πάντα και να μην δώσουν τίποτα. Διαπραγματεύονται με ξεπερασμένη λογική. Σκοπός τους είναι να σφετεριστούν τους Τουρκοκύπριους", είπε.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]