Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυροβολούν στο μυαλό μας, στοχεύοντας στον πλήρη έλεγχό μας...


Dr Γρηγόρης Βασιλειάδης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΦΟΒΟΣ
για τον Covid, ούτε η αγωνία του θανάτου από μια εύκολα διαδιδόμενη πλην ελάχιστα θανατηφόρα ίωση. Είναι ο θρήνος πως τίποτε δε θα είναι πια το ίδιο. Γιατί ζωή δεν είναι μόνο όσα ζούμε αλλά και όσα θυμόμαστε. Και εμείς οι κάποιας ηλικίας, οι παλιάνθρωποι τρόπον τινά, έχουμε μνήμες ασύμβατες με το νέο κόσμο που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων… e-food, e-mail, e-shoping, e-banking, e-school, e-dating, e-moticons, e-working... και πάει λέγοντας.


Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, όμως ο φόβος της αρρώστιας θα επανέρχεται ως απειλή νέου ιού, γι’ αυτό μην πίνεις, μην καπνίζεις, μην ξενυχτάς, μην αντιδράς, μη φανατίζεσαι, stay cool, μείνε μόνος και σε απόσταση ασφαλείας, αποστειρωμένος, με ακρωτηριασμένα συναισθήματα, με κλονισμένο ψυχισμό, χωρίς κριτικό πνεύμα, χωρίς αντιδράσεις, χωρίς μνήμες.


ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ πέρασε πολλές. Όμως αυτή είναι η πρώτη που οδηγεί ντουγρού σε αλλαγή πολιτισμού. Δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας ο άβουλος κι ελέγξιμος «μετάνθρωπος», που e-ζει στο νέο κόσμο του e-φασισμού, προσαρμόσιμος παντού και αποξενωμένος.


Ο COVID ΘΕΤΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ τι είναι Συμφέρον και Ωφέλεια. Συμφωνούμε όλοι πως πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον μας, αλλά ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Εκείνο που μας οδηγεί σε πολιτιστική υποβάθμιση, με βίαιη αναστολή ή περιστολή ελευθεριών του λόγου και της μετακίνησης, με εξοβελισμό της τέχνης, με καταστροφή της μεσαίας τάξης, με ελευθερία άφιξης μόνο για τους ΠΕΠ, με την απειλή ενός πολέμου των πολιτισμών και με αλλαγή του «ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ» σε «ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ»;


ΑΦΟΥ 87% ΤΩΝ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ προέρχονται από εσωτερικούς χώρους, γιατί μας έκλεισαν μέσα; Γιατί καταδιώκουν τις πλατείες, γιατί απαγορεύουν τη θάλασσα, την εκδρομή, την υπαίθρια αγορά, το θερινό σινεμά, το αρχαίο θέατρο, τη βόλτα, τη συναυλία, τα ανοιχτά κολυμβητήρια, τα όργανα γυμναστικής σε δημοτικά άλση; Γιατί απαγόρευσαν το ψάρεμα και την ορειβασία;


ΓΙΑΤΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΔΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε ήδη φτωχοποιημένους, ενώ οι ίδιοι οι κυβερνώντες ζουν το «Μεγάλο Φαγοπότι», με τον «Μεγάλο Περίπατο», με τους πανάκριβους στολισμούς, με εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για προπαγάνδα, χωρίς καμμία κίνηση βελτίωσης του ήδη «ημιθανούς» Συστήματος Υγείας;


Η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΥΠΕΡ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ των ΜΜΕ καλλιεργεί τη μονοδιάστατη σκέψη και τη συναισθηματική αποσταθεροποίηση. Μας οδηγούν στη Νεύρωση (φόρα σωστά τη μάσκα, κράτα απόσταση, μην ακουμπάς τίποτα, βάλε αντισηπτικό, τήρησε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής κλπ), στην Κατάθλιψη (μη μετακινείσαι, μην αντιδράς, μην είσαι κι εσύ σαν τους «ψεκασμένους»), στην Μαζική Παράνοια και τελικά (μέσω έξαρσης της φοβίας και της καχυποψίας) στην Ψύχωση.


ΚΑΝΟΥΜΕ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. Αυτοί είναι, λέει, που προτείνουν τα μέτρα κι όχι εμείς οι κυβερνώντες. Μα, υπάρχουν διάσημοι επιστήμονες που προτείνουν διαφορετικά μέτρα, τα οποία μάλιστα είναι και προφανή: καραντίνα ΜΟΝΟ στους ευπαθείς και ηλικιωμένους, άμεση βελτίωση του Συστήματος Υγείας, έμφαση στις πρωτοβάθμιες δομές, άνοιγμα νοσοκομείων που έκλεισαν (πχ Λοιμωδών) κλπ.


ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. Όταν η επιστήμη γίνεται άλλοθι της πολιτικής, δεν καλλιεργείται ούτε ο επιστημονικός τρόπος σκέψης, ούτε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την επιστήμη. Μάλιστα, η μαζική δυσπιστία και καχυποψία απέναντι στους χρησιμοποιούμενους «βολικούς και χρήσιμους ηλίθιους επιστήμονες» αυξάνεται όταν μαθαίνουμε ότι το αναμενόμενο ΕΜΒΟΛΙΟ… ναι μεν, θα είναι ακίνδυνο, αλλά οι εταιρείες που θα το παράξουν «δεν θα φέρουν καμία ευθύνη έναντι του νόμου»!!


ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, που δεν πυροβολεί στα πόδια. Το μυαλό είναι ο στόχος τους. Θα καταλήξουμε ζόμπι ή θα ανεβάσουμε τις στροφές στο νου μας; Μας θέλουν φτωχούς για να τους έχουμε ανάγκη. Μας κρατάνε αμόρφωτους για να τους πιστεύουμε. Μας φοβίζουν διαρκώς για να μην τους αντιστεκόμαστε. Τα όσα ζούμε δεν είναι εικονική πραγματικότητα, ούτε ασκήσεις επί χάρτου, ούτε προσομοίωση. Είναι πραγματικά πυρά . Πιο πραγματικά δεν γίνεται.

Σπάσε τα δεσμά του μυαλού σου ...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]