Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Στα μαλακά» ρίχνουν την Τουρκία οι ευρωπαίοι


Ένα νέο προσχέδιο συμπερασμάτων που κατατέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής εξακολουθεί να παραμένει μακριά από τις προσδοκίες Αθήνας και Κύπρου και οι τελικές αποφάσεις μεταφέρονται για το δείπνο των ηγετών της ΕΕ.

Η νέα εκδοχή του κειμένου, σύμφωνα με το Politico, αναφέρεται σε μια πρόσκληση «στο Συμβούλιο να υιοθετήσει επιπλέον κατάλογο» [κυρώσεων] αναφορικά με τις «μη αδειοδοτημένες δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη» και καλεί τον Τζοζέπ Μπορέλ, κορυφαίο διπλωμάτη της ΕΕ «να υποβάλει έκθεση για την κατάσταση» περιλαμβανομένης «επέκτασης του εύρους» για της κυρώσεις «το αργότερο στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου».

Οι αλλαγές σε σχέση με το χθεσινό προσχέδιο είναι οριακές. Διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι για την ελληνική πλευρά η αναφορά για τον Μάρτιο είναι πολύ μακριά και επιδιώκει να δει ταχύτερη και ισχυρότερη αντίδραση από την ΕΕ. Σύμφωνα με άλλη πηγή, υπήρχε και η ιδέα Εκτακτης Συνόδου το Φεβρουάριο για το θέμα της Τουρκίας, Ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαντάζει πιθανό.

Τα κράτη μέλη συμφωνούν ότι κάτι πρέπει να γίνει αλλά υπάρχει διαφωνία ως προς το «τι», δήλωσε διπλωμάτης στο Politico.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα φέρεται να υποστήριξε ότι είναι παράδοξο να ετοιμάζονται οι ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία, μια σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, και η Σύνοδο Κορυφής να ασχολείται με τα «εάν και όμως».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]