Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμη η Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για τους S-400


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσαν σήμερα στο Reuters τέσσερις πηγές, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών αξιωματούχων, με γνώση του θέματος.

Η πολυαναμενόμενη κίνηση, η οποία είναι πιθανό να εξοργίσει την Άγκυρα και να περιπλέξει σοβαρά τις σχέσεις με την επερχόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ενδέχεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα, ανέφεραν οι πηγές.

Οι κυρώσεις θα στοχεύσουν την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ, σημείωσαν οι πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, κάτω σώμα του Κογκρέσου, αψήφησε την απειλή βέτο από τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, και υπερψήφισε το νομοσχέδιο δαπανών Άμυνας, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την απόκτηση εκ μέρους της Άγκυρας του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Η ομοσπονδιακή αμερικανική Βουλή μάλιστα υπερψήφισε το νομοσχέδιο με 335 ψήφους υπέρ και 78 κατά, δηλαδή με πλειοψηφία που υπερβαίνει το βέτο του αρχηγού του κράτους, εάν βεβαίως ανάλογη πλειοψηφία υπερψηφίσει το νομοσχέδιο και στη Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου.

Το νομοσχέδιο αφορά αμυντικές δαπάνες συνολικού ύψους 740 δισ. δολ.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ασκήσει βέτο, σε περίπτωση υπερψήφισης του ν/σ και από τη Γερουσία, μένει να φανεί όμως εάν ο αριθμός των γερουσιαστών που θα το στηρίξουν θα του στερήσει αυτή τη δυνατότητα.

Το ν/σ απαιτεί επιβολή κυρώσεων μέσα σε 30 ημέρες από την κύρωσή του σε νόμο "για κάθε πρόσωπο το οποίο συμμετείχε ενσυνείδητα στην απόκτηση του συστήματος αεράμυνας S-400" από την Τουρκία.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]