Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βίλες, πούρα, κότερα και αριστερά


Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Είναι πολύ φτηνό, κακόγουστο και αντιαισθητικό, όταν η πολιτική αντιπαράθεση περιστρέφεται γύρω από το που μένει κάποιος πολιτικός, ποιά είναι η οικογενειακή του κατάσταση, σε ποιό σχολείο πάνε τα παιδιά του, που έκανε τις καλοκαιρινές του διακοπές και ποιά είναι η δουλειά της γυναίκας του.

Από την άλλη όμως, όταν σαν πολιτικός προσπαθείς να χτίσεις εδώ και χρόνια ένα προφίλ που θέλεις να ταυτίζεται με την φτωχολογιά, με την Δραπετσώνα και Κοκκινιά και αυτή σου την εικόνα την «πουλάς» για να προσεγγίσεις μια κοινωνική ομάδα και τις ψήφους της, δεν πας ρε φίλε, πως να το κάνουμε, να μείνεις στο Σούνιο και στην Εκάλη, ούτε να κάνεις διακοπές με πούρα cohiba σε δανεικό κότερο της πλουτοκρατίας, που υποτίθεται ότι είσαι απέναντι της και την πολεμάς.

Φροντίζεις η προσωπική και κοινωνική σου ζωή να είναι κοντά σ’ αυτή των ψηφοφόρων σου, η τουλάχιστον να μην έρχεται σε σύγκρουση μ’ αυτά που διακηρύσσεις διαρκώς δημόσια.

Και όλα αυτά, όχι φυσικά από τον φόβο μην σου ασκήσει κριτική η δεξιά, δικαίωμά σου είναι να μένεις όπου εσύ επιθυμείς, αλλά για την δική σου αξιοπιστία απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που ισχυρίζεσαι ότι εκπροσωπείς.

Γιατί τα λόγια πρέπει να συμβαδίζουν με τις πράξεις και όταν αυτά δεν πάνε χέρι -χέρι, δίνεις το δικαίωμα σε κάποιους να σε αποκαλούν λαϊκιστή και τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Γιατί όταν βρίσκεσαι εκτεθειμένος για να «μπαλώσεις» τα πράγματα, αρχίζεις να κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο.

Να ισχυρίζεσαι μέσα από ανακοινώσεις ότι ο κύριος Τσίπρας «Εδώ και έξι χρόνια, είναι δημόσια γνωστό ότι νοικιάζει μια εξοχική κατοικία στη Λαυρεωτική, κοντά στη περιοχή του Σουνίου» μόνο που αυτή η εξοχική κατοικία δεν έχει καμία σχέση με το επίμαχο σπίτι.

Να τρέχεις να δικαιολογήσεις πώς το ενοίκιο μιας βίλας στην περιοχή του Σουνίου, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της χώρας, που η αξία της είναι κοντά στα 1.200.000 ευρώ είναι μόνο 500 ευρώ.

Πώς μπορεί μια ανακαίνιση που γίνεται όπως εσύ την επιθυμείς, αξίας 20.000 ευρώ όπως ο ίδιος ισχυρίζεσαι (κατά άλλους 40.000) να πληρώνεται από τον ιδιοκτήτη και να μην συμψηφίζεται καν με τα ενοίκια που θα καταβάλεις.

Μας λες δηλαδή, πως ο ιδιοκτήτης χάλασε 20.000 Ευρώ για να σου παραδώσει το σπίτι και για τρία χρόνια θα εισπράξει 18.000 Ευρώ. 2000 Ευρώ λιγότερα από την δαπάνη της ανακαίνισης (12χ500=6.000χ3=18.000) και εμείς πρέπει αυτό να το πιστέψουμε.

Και πώς το υπόγειο που επικαλείσαι για να υποβαθμίσεις και να μειώσεις κατά κάποιο τρόπο την αξία του σπιτιού, έχει τεράστια βεράντα και βλέπει όλον τον Αργοσαρωνικό, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. *(Αν φυσικά το σπίτι της φωτογραφίας είναι το σπίτι για το οποίο γίνεται όλη αυτή η κουβέντα).

Και όλα αυτά, όταν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που κάθε λίγο και λιγάκι με περηφάνια δηλώνεις ότι μένεις σε ένα ταπεινό σπίτι στην Κυψέλη, καυτηριάζοντας τα πολιτικά τζάκια και την χλιδάτη ζωή τους.

*ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από ανάρτηση της Lila Ioannidis






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]