Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FAZ: Ψέματα Ερντογάν για τα κρούσματα κορωναϊού


Για «παραπλανητικά» παιχνίδια της Άγκυρας με τα νούμερα των θυμάτων του κορωναϊού κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemene Zeitung αναφέροντας ότι η κυβέρνηση εξωραίζει την έκταση της πανδημίας ενώ η χώρα βιώνει ένα πραγματικό σοκ.

Η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία εξωραΐζει τη στατιστική της πανδημίας» εξηγεί λεπτομερώς την «δημιουργική λογιστική» του τουρκικού Υπουργείου Υγείας στη μέθοδο καταμέτρησης των κρουσμάτων. «Η Τουρκία απολάμβανε την ψευδαίσθηση ότι τα πήγαινε καλύτερα διεθνώς από ό, τι οι περισσότερες άλλες χώρες του μεγέθους της. Ο στόχος ήταν να μην σταματήσει η οικονομία και να σωθεί η τουριστική σεζόν, διότι ο διεθνής τουρισμός συμβάλλει περίπου στο 5% του ΑΕΠ της χώρας. Φέτος, ωστόσο, ο αριθμός των παραθεριστών μειώθηκε περισσότερο από 75%.

Η Άγκυρα ανέφερε αριθμούς που ήταν πολύ χαμηλοί για τέσσερις μήνες και, δεδομένου ότι οι κίνδυνοι υποτιμήθηκαν, αυξήθηκε τελικά ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού. Ο πραγματικός συνολικός αριθμός κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί με τεστ πρέπει να είναι σημαντικά υψηλότερος από τον επίσημα δηλωμένο 860.000. Ο αντίστοιχος αριθμός στη Γερμανία είναι 1,2 εκατομμύρια και στη Μεγάλη Βρετανία 1,7 εκατομμύρια

Ο Halis Yerlikaya από τον τουρκικό ιατρικό σύλλογο κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας Fahrettin Koca μετά την αλλαγή στη μέθοδο καταμέτρησης των κρουσμάτων ότι θα μπορέσει να ελέγξει τους αριθμούς, αλλά όχι την πανδημία.

Αυτές και άλλες δηλώσεις έκαναν τον ιατρικό σύλλογο, στον οποίο οι επικριτές του Erdogan αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία, στόχο της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης. Ο Υπουργός Υγείας Koca, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης τη μεγαλύτερης αλυσίδας ιδιωτικών νοσοκομείων στην Τουρκία, απέρριψε την κριτική ως «ανεύθυνη», διότι η ομάδα των ατόμων που δεν έχει καταγραφεί δεν έχει πλέον «πρωταρχική σημασία» για την πανδημία.

Ο ιατρικός σύλλογος ζητά lockdown τεσσάρων εβδομάδων από τον Νοέμβριο. Για μήνες αμφισβητούσε τα στατιστικά στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης ως εξωραϊσμένα και εξακολουθεί να θεωρεί ότι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν εδώ και δύο εβδομάδες είναι πολύ χαμηλά. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων όσο και για τον αριθμό των θανάτων» συνεχίζει η εφημερίδα.

ΗJ Mε πληροφορίες από FΑΖ






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]