Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάρ: Θέλουμε άνευ όρων διάλογο με την Ελλάδα γιατί «είμαστε ισχυροί»



Για κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο κατηγόρησε την Ελλάδα εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο διαμηνύοντας ότι «θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις και τις σεισμογραφικές έρευνες στη δική μας θαλάσσια περιοχή ευθύνης». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα επιθυμεί την τεταμένη κατάσταση στη Μεσόγειο, ενώ η Άγκυρα ζητά την ειρήνη και την επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.

«Η Τουρκία με τα σεισμογραφικά μας σκάφη και με τα γεωτρύπανά μας, συνεχίζει και θα συνεχίσει τις τεχνικές και επιστημονικές της δραστηριότητες στη δική μας θαλάσσια περιοχή ευθύνης όπως και στις περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί από την «ΤΔΒΚ» με τη συνοδεία των δυνάμεων της Αεροπορίας μας όπως και του Ναυτικού μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα κανενός. Όμως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Μπορούμε να πεθάνουμε, όμως δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», πρόσθεσε ο Ακάρ.

Επίσης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επισήμανε ότι η Τουρκία είναι ισχυρή, έχει δίκιο και για το λόγο αυτό έχει ζητήσει διάλογο δίχως προϋποθέσεις με την Ελλάδα και εξέφρασε την υποστήριξή του στις διερευνητικές επαφές, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και τις συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, τις οποίες κάλεσε ο γενικός γραμματέας, τονίζοντας ωστόσο ότι «δυστυχώς έμεινε στον αέρα το χέρι που είχαμε δώσει για την ειρήνη και την επίλυση τον θεμάτων, στα πλαίσια της καλής γειτονίας».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι στόχος της Ελλάδας είναι να εγκλωβίσει την Τουρκία στις ακτές της που έχουν μήκος 1870 χιλιομέτρων στη Μεσόγειο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Καστελόριζο, σημειώνοντας ότι αν και απέχει μόλις 950 μέτρα από τις τουρκικές ακτές και έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων διεκδικεί θαλάσσια έκταση 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

«Η Ελλάδα, αντί να συζητήσει με την Τουρκία για να βρει πολιτική λύση προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα εναντίον μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε,

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έστειλε μήνυμα και προς τις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η διαδικασία για την προμήθεια των S-400 ακολουθείται κανονικά, ενώ λαμβάνονται υπόψη οι πολιτικές, στρατιωτικές, οικονομικές και τεχνολογικές διαστάσεις του ζητήματος.
Επίσης, ο έλεγχος και οι προετοιμασίες για το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας, συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]